czy to UPG
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
czy to UPG
Witam,
http://w616.wrzuta.pl/film/50CuRjd31Ti/mov00189" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy filmik prezentujący zbiornik wyrównawczy Golfa2 RP ma poszlaki uszkodzonej uszczelki pod głowicą?
mianowicie te bombelkowanie czy tu występuje o którym często mowa
płyn na filmiku rozgrzany - nagrzewnica wyłączona, jeszcze moment by płyn zaczął uciekać
węże twarde, niektóre rozrywa(lpg), znika troche płynu innych objawów brak.
http://w616.wrzuta.pl/film/50CuRjd31Ti/mov00189" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy filmik prezentujący zbiornik wyrównawczy Golfa2 RP ma poszlaki uszkodzonej uszczelki pod głowicą?
mianowicie te bombelkowanie czy tu występuje o którym często mowa
płyn na filmiku rozgrzany - nagrzewnica wyłączona, jeszcze moment by płyn zaczął uciekać
węże twarde, niektóre rozrywa(lpg), znika troche płynu innych objawów brak.
- sgrodnicki
- Użytkownik
czy to UPG
A śmierdzi ze zbiorniczka, jak tak pochodzi trochę samochód, potem go odkręcisz ten korek?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
czy to UPG
Buzuje solidnie,niczym w garnku na kuchence gazowej
Sprawdź na wszelki wypadek ciśnienie sprężania,ale objawy wskazują na UPG.
Sprawdź na wszelki wypadek ciśnienie sprężania,ale objawy wskazują na UPG.
czy to UPG
Filmik mi nie idzie ale radzę sprawdzić króciec przelewowy w chłodnicy, cienki wężyk idący do zbiorniczka wyrównawczego. U mnie też się cholernie gotowało, jak w garnku i winny był ten króciec.
- Maniek20080
- Diesel Power
Re: czy to UPG
Jeśli rozrywa węże to uszczelka. Najlepiej sprawdzić jeszcze ciśnienie sprężania tak jak napisał kolega Michał, wtedy pewność 100%eskimos1 pisze:węże twarde, niektóre rozrywa
-
- Mały gagatek
czy to UPG
jak by była to uszczelka to powinno też bulgotać na zimnym
a jeśli silnik ma swoją temperaturę roboczą to może normalnie płyn Ci się zaczyna gotować
przecież chłodzenie w golfach jest ciśnieniowe tak ?
nie jestem pewien czy dobrze mówię ale sprawdź czy na zimnym tez bulgocze
a jeśli silnik ma swoją temperaturę roboczą to może normalnie płyn Ci się zaczyna gotować
przecież chłodzenie w golfach jest ciśnieniowe tak ?
nie jestem pewien czy dobrze mówię ale sprawdź czy na zimnym tez bulgocze
Wszystko jest ok
A tym, którzy po tym filmiku widzą uszkodzona uszczelke pod głowica radze iść do okulisty. Płyn normalnie sie przelewa, w miarę wzrostu obrotów pompy rośnie strumień i wszystko. A to, że paruje?? To chyba normalne!!! Identycznie jest w moim 1,8 GX, a na 1000% wiem, że mam idealną UPG. Tyle, że nie mam LPG. I prosze mi pokazać, gdzie tam jest jakieś bąbelkowanie???
Re: czy to UPG
Cześć witajcie, oto też właśnie mi chodzi ze widze wszystkie wypowiedzi na forum jakie tyczą "bombelkowania" są autorom znane tylko z teorii, a w praktyce nikt nie stwierdzi bo takiej praktyki nie ma, bądź teorii zna podstawy. Dzięki Alexandre sprawdzę i nakręce jeszcze raz na zimnym. dodam ze może i za słabo dokręciłem ale tym razem ześlizgnął mi wężyk z rurki dorobionej zamiast bajpasu nagrzewnicy. korek na wyrównawczym kompresorem sprawdzony-przepuszcza, ale chyba za wysoko, plynu ostatnmio nie ucieka, po uszczelnieniu pocacej sie ww rurki. nie dymi na bialo chyba ze od wilgoci. termostat 100%ok nic sie nie przegrzewa. pełny obieg otwierany ~90'C.
wszystko o te ciśnienie chodzi.
ps. może i korek jak mówie za wysoko wypuszcza, ale nawet dając nowy jest szansa o ile to uszczelka ze nadal beda jaja.
pytanie nadal to samo, na czasie dodam film za dnia na zimnym.
wszystko o te ciśnienie chodzi.
ps. może i korek jak mówie za wysoko wypuszcza, ale nawet dając nowy jest szansa o ile to uszczelka ze nadal beda jaja.
pytanie nadal to samo, na czasie dodam film za dnia na zimnym.
czy to UPG
Siema Filmik za dnia, na zimnym silniku, i z nowym płynem.
nadal trochę ubywa.
http://w872.wrzuta.pl/film/0G58Kis9s3M/mov00221" onclick="window.open(this.href);return false;
pytanie to samo. Dzięki
nadal trochę ubywa.
http://w872.wrzuta.pl/film/0G58Kis9s3M/mov00221" onclick="window.open(this.href);return false;
pytanie to samo. Dzięki
-
- Ma gadane
czy to UPG
nie widzę żadnego bombelkowania. płyn może buzować lub kipieć jak odkręcimy korek, tak właśnie działa ciśnieniowy układ chłodzenia.
na twoim miejscu bym sprawdził z innym korkiem zbiorniczka wyrównawczego, jest tam membrana która przy osiągnięciu pewnego ciśnienia upuszcza je, właśnie zeby nie twardniały przewody itp.
pożycz od kogoś korek, albo kup nowy. to jest raczej groszowa sprawa.
na twoim miejscu bym sprawdził z innym korkiem zbiorniczka wyrównawczego, jest tam membrana która przy osiągnięciu pewnego ciśnienia upuszcza je, właśnie zeby nie twardniały przewody itp.
pożycz od kogoś korek, albo kup nowy. to jest raczej groszowa sprawa.
czy to UPG
Pytanie nr. 1: Czy masz problemy z odpalaniem? Zwłaszcza na zimnym. I np. czy nie trzyma na zimnym b. niskich obrotów? Jak wygląda korek od oleju? Jest na nim osad?
Na filmiku nie widać przedmuchów, ale to nie znaczy, że upg jest szczelna.
Na filmiku nie widać przedmuchów, ale to nie znaczy, że upg jest szczelna.
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW