Jetta II 1.8 - problem podczas odpalania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Hej
Dzisiaj (dosyć ciepły dzień) Jetta nie chciała długo odpalić (już od pewnego czasu gorzej odpala) - w końcu jednak ruszyła, dojechała gdzie trzeba (trochę szarpała podczas jazdy), ale kiedy ok. 20 min później chciałem odjechać, nic jej nie ruszyło. Długo kręciłem rozrusznikiem, wrażenie jest takie jakby w pewnym momencie jeden cylinder się zatrzymywał. Po pewnym czasie zaczął jeszcze wydawać podczas tego zatrzymania taki dziwny dźwięk.
https://dl.dropbox.com/u/3462156/jetta.m4a" onclick="window.open(this.href);return false; - tutaj nagrałem Jettę (słychać też silnik Corsy która pomagała)
Potem próbowałem odpalić go kabelkami z pomocą Corsy, ale to nic nie dało - dopiero podczas holowania odpaliła. Potem jednak podczas jazdy zgasła, wydawało mi się że akumulator był wyładowany, bo już nawet nie rozrusznik nie chciał działać - po czym poczekałem parę minut, i odpaliła na dotyk.
Podczas (krótkiej, Jetta zatrzymała się dość blisko domu) jazdy, świeciła się kontrolka sugerująca brak ładowania.
Ma ktoś pomysł o co tu może chodzić?
Od pewnego czasu Jetta także nie chciała grzać wnętrza, czy to może być połączone?
Dzisiaj (dosyć ciepły dzień) Jetta nie chciała długo odpalić (już od pewnego czasu gorzej odpala) - w końcu jednak ruszyła, dojechała gdzie trzeba (trochę szarpała podczas jazdy), ale kiedy ok. 20 min później chciałem odjechać, nic jej nie ruszyło. Długo kręciłem rozrusznikiem, wrażenie jest takie jakby w pewnym momencie jeden cylinder się zatrzymywał. Po pewnym czasie zaczął jeszcze wydawać podczas tego zatrzymania taki dziwny dźwięk.
https://dl.dropbox.com/u/3462156/jetta.m4a" onclick="window.open(this.href);return false; - tutaj nagrałem Jettę (słychać też silnik Corsy która pomagała)
Potem próbowałem odpalić go kabelkami z pomocą Corsy, ale to nic nie dało - dopiero podczas holowania odpaliła. Potem jednak podczas jazdy zgasła, wydawało mi się że akumulator był wyładowany, bo już nawet nie rozrusznik nie chciał działać - po czym poczekałem parę minut, i odpaliła na dotyk.
Podczas (krótkiej, Jetta zatrzymała się dość blisko domu) jazdy, świeciła się kontrolka sugerująca brak ładowania.
Ma ktoś pomysł o co tu może chodzić?
Od pewnego czasu Jetta także nie chciała grzać wnętrza, czy to może być połączone?
Ostatnio zmieniony wt gru 25, 2012 23:25 przez theriddlen, łącznie zmieniany 1 raz.
- DADAN MK2
- Mały gagatek
Jetta II 1.8
Jak chcesz odrzymac odp na temat awarii twojego auta to napisz to kakretnie i rzeczowo a nie jakiś opowiadanie bo piszesz bez ładu i składu więc raczej nikt z forum nie będzie miał ochoty ci pomuc ja np nic z tego nie rozumiem.
Borowik MK4 By DADAN http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=603774" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Jetta II 1.8
Najbardziej to chciałbym wiedzieć, co może powodować to zatrzymanie tłoka przy (nieskutecznej) próbie uruchomienia samochodu i ten dziwny dźwięk. Mi wygląda to na jakiś problem z rozrusznikiem, ale sam nieszczególnie się znam.
- DADAN MK2
- Mały gagatek
Jetta II 1.8
A on ci sam tak przerywa to krecenie silnikiem czy tu mu odpuszczasz??. Fakt dziwiek jest zastanawiajacy
moim zdaniem tloki uderzaly o zawory na tym nagraniu, a nie przeskoczyl ci czasem pasek rozrzadu?? Radzę sprawdzić ustawienie rozrządu i będziesz miał odpowiedź
moim zdaniem tloki uderzaly o zawory na tym nagraniu, a nie przeskoczyl ci czasem pasek rozrzadu?? Radzę sprawdzić ustawienie rozrządu i będziesz miał odpowiedź
Borowik MK4 By DADAN http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=603774" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Jetta II 1.8
Sprecyzuj temat.Pkt.3 regulaminu forum.
Mi ten dźwięk kojarzy się z uszkodzonym bendiksem w rozruszniku.
Mi ten dźwięk kojarzy się z uszkodzonym bendiksem w rozruszniku.
-
- Nowicjusz
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Przecież słychać,że wirnik rozrusznika kręci się jak szalony,a silnikiem zakręci od przypadku,do przypadku i to z wielkim trudem,bo sprzęgiełko w bendiksie ślizga się.
Bendiks do wymiany na 100%.
Bendiks do wymiany na 100%.