ok w przyszłym tygodniu pojade i to zrobie, okaże się:) Ale narazie jeszcze zrobie troche kilometrów i zobacze:) W przypadku nie ustąpienia problemu sprzedaje chyba auto:)
Migająca kontrolka oleju po wymianie silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Pawel725791
- Mały gagatek
- Pawel725791
- Mały gagatek
Migająca kontrolka oleju po wymianie silnika
teraz kontrolka miga tylko przy 2000/2100 tyś obrotów:D tylko na 100 tyś obrotów jest jakiś moment w którym to się włącza
Re: Migająca kontrolka oleju po wymianie silnika
Witam
Przeczytałem cały temat i chciałem się do niego przyłączyć gdyż
kupiłem ostatnio VW Vento silnik 1.8 ale 75 koni tez b+g i mam dokładnie takie same objawy jeżeli przytrzymam silnik dłużej na obrotach 2000-2500 to zapala sie kontrolka oleju i zaczyna wyć alarmik jezeli wtedy zwiększę lub zmniejsze obroty gaśnie kontrolka dodam że u mnie jest jeszcze jeden problem z silnikiem opisany w innym temacie - stukanie w silniku - tu mozna zobaczyc: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=482486
z tego watku wnioskuje ze to nie czujniki, nie olej - podobno byl zmieniany, nie pompa oleju jak bede mial czas skoczę zmierzyc cisnienie ale to dopiero jesli sie uda w poniedzialek lub wtorek
Przeczytałem cały temat i chciałem się do niego przyłączyć gdyż
kupiłem ostatnio VW Vento silnik 1.8 ale 75 koni tez b+g i mam dokładnie takie same objawy jeżeli przytrzymam silnik dłużej na obrotach 2000-2500 to zapala sie kontrolka oleju i zaczyna wyć alarmik jezeli wtedy zwiększę lub zmniejsze obroty gaśnie kontrolka dodam że u mnie jest jeszcze jeden problem z silnikiem opisany w innym temacie - stukanie w silniku - tu mozna zobaczyc: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=139&t=482486
z tego watku wnioskuje ze to nie czujniki, nie olej - podobno byl zmieniany, nie pompa oleju jak bede mial czas skoczę zmierzyc cisnienie ale to dopiero jesli sie uda w poniedzialek lub wtorek
Re: Migająca kontrolka oleju po wymianie silnika
a sprawdzałeś na benzynie czy tylko na gazie - jeszcze to potwierdze ale to moze byc wina gazu w jakis sposób bo u mnie chyba na benzynie jest cisza