Niedogrzany silnik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Niedogrzany silnik
Witam!
Mam taki problemik ze swoim golfikiem otóż to, nigdy wskazówka temperatury nie wskazuje pełnych 90*C zegar wskazuje z reguły między 2 a 3 kreską. Jedynie na dłuższym postoju w cieplejsze dni dochodzi do 90 a nawet przekracza i załącza się wentylator. W dzisiejszym dniu po przejechaniu trasy ok 90 km wskazówka wskazywała 2 kreskę. Jestem po wymianie uszczelki pod głowicą, termostatu, oraz króćców, które już ze starości przeciekały. Jeszcze nie eksperymentowałem z czujnikiem temperatury. Czyżby to rozwiązało problem ?
Mam taki problemik ze swoim golfikiem otóż to, nigdy wskazówka temperatury nie wskazuje pełnych 90*C zegar wskazuje z reguły między 2 a 3 kreską. Jedynie na dłuższym postoju w cieplejsze dni dochodzi do 90 a nawet przekracza i załącza się wentylator. W dzisiejszym dniu po przejechaniu trasy ok 90 km wskazówka wskazywała 2 kreskę. Jestem po wymianie uszczelki pod głowicą, termostatu, oraz króćców, które już ze starości przeciekały. Jeszcze nie eksperymentowałem z czujnikiem temperatury. Czyżby to rozwiązało problem ?
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Niedogrzany silnik
No z opisu wygląda że raczej tak skoro uszczelka wymieniona i termostat.Wskazuje więc że jest przekłamanie z tem. na licznik więc wymień czujnik odpowiedzialny za temp. na liczniku.carl92 pisze:Jeszcze nie eksperymentowałem z czujnikiem temperatury. Czyżby to rozwiązało problem ?
Niedogrzany silnik
spróboj czujnik zamienić ale może też byc tak że termostat sie nie zamyka do konca czesty przypadek:)
Niedogrzany silnik
Mam instalacje LPG i zauważyłem duży wzrost spalania na gazie, co prawda termostat był wymieniany z tydzień temu, ale czyżby mógł paść tak w szybkim czasie ?
- Editt
- Mały gagatek
Niedogrzany silnik
Sprawdzałeś termostat przed założeniem? Często zdarza się że kupujesz nowy termostat a on już nie działa jak powinien.
Niedogrzany silnik
Co tu dużo mówić aż tak specem nie jestem (kanału brak i warunków) żeby sobie samemu robić po prostu kolega mechanik. Głupotę zrobiłem, że nie kupiłem osobiście termostatu i to Wahlera. A tak to nie wiem co mi wsadził.
Niedogrzany silnik
Moze byc tez problem z wskaznikiem.
ibiza 1,9TDI ALH 275KM 480NM
oferuje GTB17,20,22 VZK,VL,VKLR, hybrydowe pompy wtryskowe
https://www.facebook.com/Fmotors-360556 ... 2/?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;
oferuje GTB17,20,22 VZK,VL,VKLR, hybrydowe pompy wtryskowe
https://www.facebook.com/Fmotors-360556 ... 2/?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;