Usunięcie kompresora klimatyzacji
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Chciałem wywalić kompresor klimatyzacji, czy będę musiał coś przerabiać, co z napędem alternatora itd...
Proszę o pomoc, bo chciałem się przed demontażem zaopatrzyć w potrzebne części. Zapewne pasek alternatora będzie inny, co jeszcze?
Chciałem wywalić kompresor klimatyzacji, czy będę musiał coś przerabiać, co z napędem alternatora itd...
Proszę o pomoc, bo chciałem się przed demontażem zaopatrzyć w potrzebne części. Zapewne pasek alternatora będzie inny, co jeszcze?
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie wiem dokładnie jak tam w US, w wersjach euro wywalić trzeba napinacz a alternator musi być taki żebyś mógł nim naciagac pasek czyli miec podłużny otwór na śrubę mocującą ta bardziej z przodu. I pasek altka napędza wówczas koło pompy wody a wspomaganie ma osobny krótszy. W US moze być inaczej - daj fotki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Misiek_B
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Niewiem jaki silnik z opisu domniewam że RP wiec napewno inny alternator i łapa do niego ( bez napinacza bo alternatorem pasek napinasz) i inne koło wody krótsze.
[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]
Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl
Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl
Chodzi o Jette więc silnik PF.
Dlaczego alternator inny?
Fotka mojej Jetty:
Nie wystarczy zmienić łapy alternatora na inną i paska? Altek wydaje mi się, że powinien być ok.
Dlaczego alternator inny?
Fotka mojej Jetty:
Nie wystarczy zmienić łapy alternatora na inną i paska? Altek wydaje mi się, że powinien być ok.
Ostatnio sprzedawałem taką klimę i są inne koła pasowe w silniku bez klimy i łapa alternatora reszta to samo,a no i paski jak to jest już wyżej napisane, jeśli masz wszystko ori to alternator ma poprostu większą wydajność przy wersji z klimatyzacją. Najprościej będzie jak na złomie wykręcisz z pfa mocowanie altka , koła pasowe i paski sobie weźmiesz.
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
- Czarson
- Forum Master
- Kontakt:
Odkop!
A jak jest z usunieciem kompresora klimy z abfa?
Bo chcialem wstawic wieksza chlodnice ale zawadzala mi o kompresor klimy a ze
Aktualnie w najbliszym czasie nie planuje montowac klimy to wymontowalem komprssor
Ale jak teraz ma isc pasek?????, wiadomo krotszy potrzeby ale cos jeszcze potrzebne?
Bo teraz robota stanela.......
Help!!!
A jak jest z usunieciem kompresora klimy z abfa?
Bo chcialem wstawic wieksza chlodnice ale zawadzala mi o kompresor klimy a ze
Aktualnie w najbliszym czasie nie planuje montowac klimy to wymontowalem komprssor
Ale jak teraz ma isc pasek?????, wiadomo krotszy potrzeby ale cos jeszcze potrzebne?
Bo teraz robota stanela.......
Help!!!
co myślisz o moim golfie? viewtopic.php?f=87&t=436585 zapraszam do komentowania
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię listwy wąskie od pakietu GTI 3d do mk2
Mój nowy Edition One GTI viewtopic.php?f=87&t=543801" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię listwy wąskie od pakietu GTI 3d do mk2
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Jesli to na ameryke szlo to nie był PF tylko RA
Kupujesz kolo pasowe alternatora
kolo pasowe pompy wody
I kolo na wale
Kupujesz kolo pasowe alternatora
kolo pasowe pompy wody
I kolo na wale
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;