Witam,
Przeglądałem forum, nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, więc zakładam nowy wątek. Wyczytałem na innych forach, że zdarza się urwanie korbowodu w silnikach BXE. Wyczytałem o Skodach Octaviach, Seacie Toledo. Ponoć przyczyną jest urwana śruba złe montowanie silnika (mogłem coś przekręcić...). Nigdzie natomiast nie znalazłem informacji by zdarzyło się to w Golfie. Czy znany jest Wam taki przypadek w Golfach? Jeżeli tak, to czy można jakoś temu zaradzić, np zawczasu wymienić śruby mocowania?
Trochę się niepokoję, nie wiem czy nie na wyrost... Mam taki sam silnik
Silnik BXE Urwany korbowód
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
http://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3 ... f=3&t=3359" onclick="window.open(this.href);return false;
zdarza się to wszędzie i w każdej marce ,,, zależy jak kto dba o motor ...
zdarza się to wszędzie i w każdej marce ,,, zależy jak kto dba o motor ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Tylko dlaczego to dzieje sie właśnie w BXE? W większości przypadków przyczyną była urwana śruba. Czy ktoś z Was wymieniał profilaktycznie te śruby? Mogę przecież dbać o motor (tak zresztą robię), a i tak może mnie spotkać wymiana całego silnika z powodu urwania się śruby... Tym bardziej, że nie wiem jak poprzedni właściciel dbał o silnik...