Poduszka przednia pod silnik 1.6 ABU
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, jest ktoś w stanie podać mi numerek jaki podaje ETka oryginalnej poduszki pod silnik dla 1.6 ABU? Mam numer od mechanika 1HO 199 623 ale po nim nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedniej części. Z góry dzięki za pomoc
http://moto.allegro.pl/poduszka-silnika ... 13068.html" onclick="window.open(this.href);return false;
taka cos masz?/
taka cos masz?/
arek żet, przeczytałes co kolega potrzebuje nr seryjny poduszki a nie uzywke bez informacji
No niestety nadal lipa, w sklepie dobrali mi coś z katalogu ale zobaczymy czy będzie pasować, są 3 rodzaje z tego co się dowiedziałem...
Dzięki Qto, rozumiem, że numer masz z Etki? Musze to jeszcze ustalić ale chyba założyłem właśnie poduszkę o tym numerze ( zamiennik Hart) i jest masakra, cała buda drga...
Numer jaki mam z poduszki starej to 1H0 199 623 ( przepisał mechanik ), ja spotkałem się jeszcze z takowym numerem który pasuje do 1.6 ABU - 1H0 199 262 E.
Sam już nie wiem...
Numer jaki mam z poduszki starej to 1H0 199 623 ( przepisał mechanik ), ja spotkałem się jeszcze z takowym numerem który pasuje do 1.6 ABU - 1H0 199 262 E.
Sam już nie wiem...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nie, zgadywałemGrabnięty pisze:rozumiem, że numer masz z Etki?
pasuje...ale to nie jest poducha przednia z zdaje się o przednią pytałeśGrabnięty pisze:spotkałem się jeszcze z takowym numerem który pasuje do 1.6 ABU - 1H0 199 262 E
natomiast numer podany przez mechanika - chyba został źle odczytany
no niestety, wiele osób potwierdzi że jak wymiana poduch silnika to Lemforder ewentualnie Corteco...na inne lepiej nie wymieniać bo szkoda pieniędzy i roboty.Grabnięty pisze:założyłem właśnie poduszkę o tym numerze ( zamiennik Hart) i jest masakra, cała buda drga...
W takim razie szukam Lemforder lub Corteco, Qto, jeśli to nie problem to będę mega wdzięczny za numery dwóch pozostałych poduszek, zastanowię się nad wymianą kompletu...
Nigdzie nie mogę dostać Lemfordera i Corteco, wszędzie SWAG/FEBI lub RUVILLE, pytanie czy warte zakupu... Dodatkowo w katalogu Ruville znalazłem poduszkę o numerze 1H0 199 609 B pasującą do ABU, opisana jako przednia, czy te literki na końcu numeru OE coś oznaczają?
1H0 199 609 BQto pisze:1H0 199 609 E
- Qto
- _
- Kontakt:
w intercarsie zobacz...w Krakowie chyba ze cztery są, to nie będzie problemuGrabnięty pisze:Nigdzie nie mogę dostać Lemfordera i Corteco
poducha przednia ale nie do ABU...do 1Y, AAZGrabnięty pisze:1H0 199 609 B
Qto, Dzięki za pomoc, miałbym jeszcze ogromną prośbę o podanie numerów OE dla dwóch pozostałych poduszek w ABU da rade?
- Qto
- _
- Kontakt:
nr poduchy prawej miałeś wcześniej...
lewa - 191 199 381 AGrabnięty pisze:1H0 199 262 E
Heja, nabyłem CORTECO w Intercarsie... niestety zastanawia nie fakt że na poduszce nie ma żadnych tłoczeń znaków tej właśnie firmy, zastanawia mnie to dlatego że pierwszą poduszkę jaką chciał mi wcisnąć Intercars była torpana która wpakowali w pudełko corteco i bezczelnie (jakby kluczem) ktoś zakreslił tłoczenie 'torpan germany' : pytanie czy poducha od CORTECO powinna posiadać jakikolwiek znak, że jest to CORTECO czy nie koniecznie