Łancuch Pompy Oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Łancuch Pompy Oleju
Witam serdecznie chciał bym się dowiedzieć od kogoś czy miał ktoś kiedyś styczność z wymiana Łańcucha od Pompy Oleju Golf 3 .1.6 75 koników rok 93 r Proszę o pomoc ..
Łancuch Pompy Oleju
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=141&t=375568" onclick="window.open(this.href);return false; nie zawsze jest to pompa .... poczytaj
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Re: Łancuch Pompy Oleju
Tylko o to chodzi MI bo ja mam Sam Łańcuch zmienić z tego co mi mechanik powiedział i coś robił ze napinacz czy coś , nie jest już w stanie naciągnąć Łańcucha od Pompy oleju bo już jest za mocno wyciągnięty i chodzi mi czy jest z tym duży problem z wymiana Sam Z kanałem dam rade ??? co jest mi potrzebne ..??
Łancuch Pompy Oleju
Mając kanał - i odpowiednie narzędzia - poradzisz sobie ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
Chodzi mi o to , jakie potrzebne są klucze do wymiany łańcucha pompy olejowej i czy dam rade zrobić to sam , czy potrzebuje pomocy ?
Witam
Dołączam się do tematu.
Potrzebuję rad jak naciągnąć łańcuch pompy olejowej, czy da się to zrobić bez ściągania koła pasowego, oraz tej osłony.
Jeżeli okaże się że nie dam rady naciągnąć to będę zmuszony go wymienić.
Bardzo proszę więc o informacje jak się do tego zabrać. A i jeszcze pytanie czy pasek od rozrządu też muszę ściągać?
Silnik 1.6 ABU
Z góry dzięki.
Dołączam się do tematu.
Potrzebuję rad jak naciągnąć łańcuch pompy olejowej, czy da się to zrobić bez ściągania koła pasowego, oraz tej osłony.
Jeżeli okaże się że nie dam rady naciągnąć to będę zmuszony go wymienić.
Bardzo proszę więc o informacje jak się do tego zabrać. A i jeszcze pytanie czy pasek od rozrządu też muszę ściągać?
Silnik 1.6 ABU
Z góry dzięki.
Łancuch Pompy Oleju
Żeby wymienić łańcuch pompy olejowej, to trzeba ściągnąć rozrząd i miskę olejowa + obudowę uszczelniacza. W ABU nie ma możliwości naciągnięcia łańcucha. Pierwsze sprawdź stan kół zębatych na wale i pompie:)
Lewy pas zaglądasz śmierci w twarz...a tak na marginesie... " CZERWONE SĄ SZYBSZE..:D "
Łancuch Pompy Oleju
Ok
Dzięki za odpowiedź. Postanowiłem iż nie będę się za to zabierał . Mam tylko pytanie czy jest możliwe że ten łańcuszek się urwie, lub "spadnie"
Bo w chwili obecnej on stuka o obudowę. Ale do tego się przyzwyczaję
Dzięki za odpowiedź. Postanowiłem iż nie będę się za to zabierał . Mam tylko pytanie czy jest możliwe że ten łańcuszek się urwie, lub "spadnie"
Bo w chwili obecnej on stuka o obudowę. Ale do tego się przyzwyczaję