szarpie na paliwie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
szarpie na paliwie
mam problem auto na niskich obr szarpie tak jak by brakowalo paliwa jak dam w podloge to sie odmuli i jedzie normalnie co jest czy to wina silniczka krokowego bo potrafi stanac na 2 tys obr a jak auto przydusze to obr spadaja prosze o porade
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
Re: szarpie na paliwie
to bedie przyczyna ze sie wiesza na 2tys obr a co z jazda jadac powoli auto szarpie a jak dam w podloge zaczyna ruszac i jedzie normalnie
szarpie na paliwie
a jeszcze jedno pomka paliwa jest z 1.8 czy moze to miec jakis zwiazek z przyspieszaniem bo jak wczesniej wspomnialem jak jade spokojnie to szarpie jak dam w podloge to normalnie jedzie
-
- Użytkownik
szarpie na paliwie
wymienie przewody i swiece dam znac co i jak dalej czy sie poprawilo czy niee
a pompka paliwa tak jakpisalem wczesniej jest od 1.8 a ja mam 2.0 czy moze to miec jakis zwiazek?
a pompka paliwa tak jakpisalem wczesniej jest od 1.8 a ja mam 2.0 czy moze to miec jakis zwiazek?
- Paweł Marek
- V.I.P.
szarpie na paliwie
załóż 3 barową bo od 1.8 masz na 1.2 bara czyli za słaba. Piszesz że masz LPG i ani słowa co się dzieje na jakim paliwie, to samo jest na obu? Oraz dowiedz się typu silnika czyli oznaczenia literowego. do roku 94 były silniki 2E, ale miałeś zmieniany więc musisz się dowiedzieć co konkretnie siedzi pod maską
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
szarpie na paliwie
na lpg auto zacina sie na obrotach na paliwie szarpie jadac spokojnie a jak dam w podloge jest ok a co do oznaczenia silnika kupowalem czesci i podawalem 2e i wszystko bylo ok czesci pasowaly
- Paweł Marek
- V.I.P.
szarpie na paliwie
załóż dobra pompę, posprawdzaj ew wymień kable świece kopułkę, potem szczelność dolotu, spawdzenie przepływki i tps, wyprzedzenia zapłonu - wszystko opisane na forum
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.