Niechce zapalić
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Niechce zapalić
Witam , mam problem a mianowicie - z zapaleniem mojego autka (cordoba 1,6 b-g) ale to dzieje się nie za kazdym razem , jak jest zimny to odpala po chwilowym kręceniu ok 4sek, ale czasami ma jakieś zagrania i kręce i nic tylko paliwem czuć .Ale po chwili odpala , czekam na dorade.
Niechce zapalić
Doradzić to ja Ci mogę tylko tyle - byś się udał do jakiegoś gaziarza na regulacje , czyszczenie instalacji i wymianę tego co trzeba ....
Z tego co piszesz - sprawdź elektrykę w aucie ( przewody WN , świece )
Za mało informacji o stanie auta ( kiedy co wymieniane itp )
Z tego co piszesz - sprawdź elektrykę w aucie ( przewody WN , świece )
Za mało informacji o stanie auta ( kiedy co wymieniane itp )
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Nowicjusz
Niechce zapalić
4 lata temu powiadasz ? to trochę już mają ( zwłaszcza jeśli nie były zmienione na ORI ) Przy instalacjach gazowych skraca się okresowe wymiany wszystkiego ( od oleju na świecach kończąc ) + regulacje . Sprawdź iskrę kolego a najlepiej otwórz maskę - 2 osoba niech w tym momencie kręci a Ty patrz czy fajerwerków w postaci skaczących iskier po przewodach nie masz ,,,
-
- Nowicjusz
Re: Niechce zapalić
Dziś moje autko padło całkiem nie odpaliłem jak miałem wracać z pracy kręciłem az aku padł i nic. Na hol i zaciągłem do garażu . Podładowałem aku i przed chwilą sprawdziłem przewody po ciemku i jest disco pod maską . Czy to one tak psują odpalanie?
Niechce zapalić
marej 1000, te przewody WN do wymiany , normalka że nie odpala jak masz takie przebicia
Niechce zapalić
Mówiłem wymień na nowe ,,, ale tylko górna półka ( BERU ) nic z kolorowych szmelców w pseudo silikonie itp ....
-
- Nowicjusz
Niechce zapalić
Założyłem nowe przewody i świece - i dalej nie chce odpalić , chociaż próbuje zaskoczyć odzywa się jak kręce . Co mam dalej sprawdzać?????Czy parownik ma coś do rzeczy przy odpalaniu????
Niechce zapalić
Przełącz na benzynę ... jak nie chce - to może coś z aparatem zapłonowym ( cewką , modułem ) Sprawdź czy świec nie zalewa paliwem
-
- Nowicjusz
Swiece były zalane benzyną , około 18-ej wczoraj autko zapaliło ale kręciłem długo, dziś rano też odpaliłem ale nie na dotyk kręciłem około 5sek , wyjechałem na podwórko niech postoi na mrozie zobacze czy odpali. Odezwe się.
-
- Nowicjusz
Niechce zapalić
Dalej coś się porobiło nie zapaliłem wczoraj rano i do tej pory nie zapaliłem , chociaż od soboty było wszystko ok. gdzie dalej szukać bo już brak mi sił.
Niechce zapalić
Skoro masz mokre świece to szukaj przyczyny braku iskry. Sprawdź cewkę, aparat zapłonowy, kopułkę, rozdzielacz.
-
- Nowicjusz
Moje autko wróciło właśnie od mechanika pali na dotyk , a prawdopodobna przyczyna to kostka stacyjki. Rano się okaże czy to było to