Wspomaganie pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wspomaganie pomocy
Koledzy mam problem. Pompa od wspomagania staje nie ma wogóle obiegu. Gdy kręcę kierownica jest ok ale jak nie kręcę to pasek sie kopci i pompa staje. Olej nowy pompa wymieniona na inna i to samo. Czy jest jeszcze jakiś zawór czy tylko zostało kupić inna maglownice:(
Moje mkII viewtopic.php?f=87&t=409643" onclick="window.open(this.href);return false;
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Wspomaganie pomocy
na jaką ? od czego opisz ją.dzasper11 pisze:pompa wymieniona na inna
tak jest zawór pod węzem tłocznym w pompie.dzasper11 pisze:Czy jest jeszcze jakiś zawór
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Wspomaganie pomocy
pompa zmieniona na inna o tych samych parametrach i to samo tak ze chyba to nie pompa. Zaworek zmieniałem i nic, Mam tylko jedno pytanie. Czy pompa jak ma leko czyli jak nie kręcimy kierownica powinna miedz obieg tzn czy powrotem z maglownicy powinien lecieć olej??
,
,
Moje mkII viewtopic.php?f=87&t=409643" onclick="window.open(this.href);return false;
Wspomaganie pomocy
Może zapytam inaczej. Od czego jest ten zawór w pompie?? I czy jak nie kręcimy kierownica pompa daje ciśnienie na maglownice czy po prostu ten zawór w niej się zamyka i nie daje ciśnienia ??
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Wspomaganie pomocy
Zawór w pompie jest po to aby leciał płyn wtedy kiedy jest potrzebny i wspomagał kierownice czyli. od 1 do 2tyś obrotów leci. a powyżej już zamyka zawór i pompa mieli olej w okół siebie i pozostaje neutralna żeby nie było gigantycznego wzrostu ciśnienia przy 5tyś obrotów.dzasper11 pisze:Od czego jest ten zawór w pompie??
Wspomaganie pomocy
Aha czyli u mnie jest ten zawór walnięty bo sie nie zamyka i pompa ma cały czas ciśnieni. idzie go jakoś zregenerować czy tylko nowy??
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Wspomaganie pomocy
Zawór nie ma nic wspolnego do zatrzymywania pompy. On nie blokuje on przekierowuje. Wydaje mi się że masz pompę do bani. Łopatki wirnika już zrobiły w tuleji eliptycznej ostre progi i łopatki blokują się w progu. Proszę rozebrać pompę i upewnić sie jak wygląda tuleje po której ślizgają sie łopatki wirnika. rówież trzeba sprawdzić stan łożyska.dzasper11 pisze:Aha czyli u mnie jest ten zawór walnięty bo sie nie zamyka i pompa ma cały czas ciśnieni. idzie go jakoś zregenerować czy tylko nowy??
Wspomaganie pomocy
No tak ale jak ten zawór sie nie zamknie a my nie kręcimy kiera to ona caly czas pcha w magiel i wytwarza takie ciśnienie ze pasek sie ośliźnie. Prawda???
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Wspomaganie pomocy
Nom teoretycznie tak, ale praktycznie tego nie przechodziłem. Musiałbyś zamontować manometr na wężu tłocznym żeby sie dowiedzieć czy to ciśnienie zatrzymuje pompę czy łopatki wirnika. W ogóle czytam twoje poprzednie posty i jeżeli to samo się dzieję na dwuch pompach to proponuje zamontować pompę do innego auta. sprawdzić czy tam chodzi, jak chodzi to maglownica OUT.dzasper11 pisze:Prawda???
Wspomaganie pomocy
Wielkie dzięki za wyjaśnienie. Dobrze ze wstrzymałem się z kupnem maglownicy:)