Golf 2 Wymiana aparatu zapłonowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie mam problem poszedł mi Hallotron i samochód nieodpala postanowiłem kupić używke aparat zapłonowy i wymienić i teraz wogóle nie kręci. proszę o pomoc.
VW Golf Mk3 XX JAHRE
Zdejmij pokułkę, ustaw palec na krechę na aparacie(jest na rancie) kręcąc wałem. Odkręć nakrętkę trzymającą aparat (klucz 13 zdaje się) i wyciągasz do góry. Nowy wsadź tak samo ustawioną krechą względem bloku z ustawionym palcem na krechę. Załóż kopułkę i powinien odpalić. Do regulacji zapłon po zmontowaniu.
A jeśli już wybebeszyłeś aparat i nie działa po złożeniu to inna sprawa. Piszesz, ze nie kręci w ogóle. To nie powinna być wina aparatu.
Chyba, ze wepchałeś na siłę z np inną zębatką - choć nie jestem pewny czy by wlazło...
Obraca się wał?
A jeśli już wybebeszyłeś aparat i nie działa po złożeniu to inna sprawa. Piszesz, ze nie kręci w ogóle. To nie powinna być wina aparatu.
Chyba, ze wepchałeś na siłę z np inną zębatką - choć nie jestem pewny czy by wlazło...
Obraca się wał?
Re: Golf 2 Wymiana aparatu zapłonowego
aparatów nierozbierałem i są takie same, włożyłem go tylko ustawiajac krechą względem bloku a palca na krechę nieustawiałem, może 2 razy powoli zakręcił a później już niechciał nawet pod kable z innego samochodu. Wał się kręci.
VW Golf Mk3 XX JAHRE
- Paweł Marek
- V.I.P.
no to ustaw palec zanim założysz aparat, też na kręchę, I tłok i oba jego zawory w górze w tym momencie, czyli rozrząd ustawiony na znakach.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Golf 2 Wymiana aparatu zapłonowego
Silnik to 1.8 benzyna automat
Paweł Marek - ok jutro się dokładnie z tym pobawie, mam jeszcze pytanie czy jak źle go ustawiłem to mógł się zepsuć?
Paweł Marek - ok jutro się dokładnie z tym pobawie, mam jeszcze pytanie czy jak źle go ustawiłem to mógł się zepsuć?
VW Golf Mk3 XX JAHRE
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie nic się nie stało
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.