Witam,
mam nastepujacy problem - glosno pracujacy nadmuch na wysokich obrotach. Dziwnie buczy jak pracuje na wysokim biegu nadmuchu. Moze ktos sie juz spotkal z takim problemem lub wie jak go rozwiazac? Prosze o uwagi.
Pozdrawiam.
Głosno pracuje dmuchawa na wysokich obrotach.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Na pewno trzeba wyjąć silnik i zajrzeć do środka...czy nie połamane łopatki. Zakładam że filtr kabinowy czysty...w jednym aucie spotkałem filtr, który miał 7 lat...mało że nie dmuchało to sam silnik wył jak traktor
Re: Głosno pracuje dmuchawa na wysokich obrotach.
Dzieki za odpowiedz. Gdzie sie znajduje ten silnik, jak go zlokalizowac ?Qto pisze:Na pewno trzeba wyjąć silnik i zajrzeć do środka...czy nie połamane łopatki. Zakładam że filtr kabinowy czysty...w jednym aucie spotkałem filtr, który miał 7 lat...mało że nie dmuchało to sam silnik wył jak traktor
Od strony pasazera schowek wyciagnij i dalej bedziesz chyba wiedział jak go zdemontowac. ROboty na 20 minut i juz jest twój.
Przeropuj silnik, komutator, ulozyskowanie itp. Sprawdz czy wywazenia sa na wiatraku. Podlacz do aku i sprawdz jak chodzi.
Przeropuj silnik, komutator, ulozyskowanie itp. Sprawdz czy wywazenia sa na wiatraku. Podlacz do aku i sprawdz jak chodzi.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Re: Głosno pracuje dmuchawa na wysokich obrotach.
Dzieki za info.wesol pisze:Od strony pasazera schowek wyciagnij i dalej bedziesz chyba wiedział jak go zdemontowac. ROboty na 20 minut i juz jest twój.