Wentylowane zamiast pełnych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Koledzy wiem ,że temat był juz wiele razy wałkowany ,ale ja nie mogę znaleźć konkretów.Mam golfa3 GT TDI 90km z abs-em .Tarcze pełne ,zacisk hamulcowy LUKAS 54 ,czy podejdą tarcze wentylowane pod ten zacisk?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
a dlaczego jarzma pod wentylowane tarcze??
klocki tylko muszą być pod wentylowane tarcze tzn cieńsze...
klocki tylko muszą być pod wentylowane tarcze tzn cieńsze...
To jeżeli wsadzę wentylowane tarcze i i pod nie kupię klocki to będzie ok?Przypadkiem nie powinienem mieć fabrycznie wentylowanych?przecież to jest wersja GT(rok 94 tak dla informacji)
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
zielu,nic z tego.Pod wentyle wycięcie w jarzmie jest szersze.Wiem,bo sam już tak kombinowałem i niestety wentyle wróciły na półkę do sklepu,a ja musiałem zadowolić się zwykłymi tarczami.
Mam na myśli tarcze 256mm
EDIT:
Tutaj Corvax opisał to dokładnie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1330875" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam na myśli tarcze 256mm
EDIT:
Tutaj Corvax opisał to dokładnie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1330875" onclick="window.open(this.href);return false;
Mam jeszcze pytanie.W książce piszą ,że wersje GT mają wentylowane tarcze.Jak to w końcu z tym jest ?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
ETKA podaje,że dla silnika 1Z hamulce 256mm występowały w dwóch opcjach-256mm/13mm 4X100 LUKAS oraz 256mm/20mm 4X100 GIRLING.
To wszystko co udało mi się ustalić na szybko w Etce.Nie ma wyszczególnionych modeli tj.GTI GTD,GT itd.
To wszystko co udało mi się ustalić na szybko w Etce.Nie ma wyszczególnionych modeli tj.GTI GTD,GT itd.
Dzięki za info
Ma ktoś może taką sytuacje jak ja?Wersja GT a hamulce nie wentylowane?
Ma ktoś może taką sytuacje jak ja?Wersja GT a hamulce nie wentylowane?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Czytaj,zwłaszcza 6 post Corvax'a http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=46274" onclick="window.open(this.href);return false;Maciek210 pisze:Ma ktoś może taką sytuacje jak ja?Wersja GT a hamulce nie wentylowane?
Ty masz jaki silnik?
Popytaj po szrotach,może znajdziesz jarzma od wentyli i będzie po kłopocie
Mam 90 km tylko w książce sam naprawiam golfa3 jest napisane ,że wersje GT mają wentyle.Nie jest nic napisane czy to są diesle czy benzyny i stąd moje zainteresowanie.Może tylko benzyny GT miały wentyle.
Rozumiem ,że w dieslu tylko afn-y miały tarcze wentylowane?
Rozumiem ,że w dieslu tylko afn-y miały tarcze wentylowane?
GT miały z tyłu tarcze.leh pisze:Raczej nie, w 1Z mam wentylowane, zaciski Girling, z tylu bebny.
To jak to w końcu jest?Z tyłu bębny czy tarcze?
Ja mam GT TDI i mam pełne tarcze i z tyłu bębny- to może być jakiś przeszczep czy co?
Kolego LEH z którego roku masz auto?
Ja mam GT TDI i mam pełne tarcze i z tyłu bębny- to może być jakiś przeszczep czy co?
Kolego LEH z którego roku masz auto?
Nie GT tylko Bon Jovi z 1Z na pokładzie, rocznik 96
to bylo w odpowiedzi na powyzsze, sorki jesli wam zamieszalemRozumiem ,że w dieslu tylko afn-y miały tarcze wentylowane?