Mały V-max
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mały V-max
Witam.
Mam problemik z golfikiem 3 1.6 z 93r A polega on na tym ze więcej niż 130 nie pójdzie:/ Oczywiście kable świece sa w BDB stanie. ta prędkośc została osiagnięta na LPG bo na benzynie nie chodzi :/ Poprzedni właściciel jeździł tylko na gazie i pompa paliwa podziękowała za współprace.(w tyg przyjdzie do mnie nowa to sprawdzę jak to wygląda na PB) Nie wiem czy to nie jest spowodowane przez "Sportowy Filtr Stożkowy " co o tym myslicie ??
Autko ma nalatane lekko ponad 200 tyśków.
Jakieś pomysły sugestie???
Z góry dziękuje...
Mam problemik z golfikiem 3 1.6 z 93r A polega on na tym ze więcej niż 130 nie pójdzie:/ Oczywiście kable świece sa w BDB stanie. ta prędkośc została osiagnięta na LPG bo na benzynie nie chodzi :/ Poprzedni właściciel jeździł tylko na gazie i pompa paliwa podziękowała za współprace.(w tyg przyjdzie do mnie nowa to sprawdzę jak to wygląda na PB) Nie wiem czy to nie jest spowodowane przez "Sportowy Filtr Stożkowy " co o tym myslicie ??
Autko ma nalatane lekko ponad 200 tyśków.
Jakieś pomysły sugestie???
Z góry dziękuje...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Mały V-max
mając możliwość uzywac tylko LPG sprawdź ustawienie rzozrządu zaplonu. Oceń dolot czy gazownik jakiejś niepotrzebnej zwężki nie założył, zmierz przelot mikseraczy nie jest za mały i na koniec jesli nic nie znajdziesz pewnie wystarczy zwiększyć dawkę LPG, a w jaki sposób to zalezy jaka instalacja: przy I-ej odkręcić trochę śrubę na wezu, przy drugiej albo interfejsem albo próbowac samonauki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Mały V-max
Duzo wiecej i tak Ci to nie pojedzie.. cóż chcieć od 75 konnego silnika. Miałem taki kiedyś w G III i wszystko co chciało mi tak na prawde jechać to było 150 KM / h jeździł tylko na benzynie i nie był jakiś specjalnie zajechany.. a od 130 zeby bujnać go do tych 150 to było potrzeba kupe czasu, a zeby od tych 150 bujnać go do 160 to była potrzebna górka i 10 KM autostrady haha
Mały V-max
Witam,
Ja swoim 150-160km/h z wysiłkiem ale pojadę, w granicach 170 było najwięcej.
Jest zagazowany, ale prawidłowo pracuje na pb i lpg.
Wsadź pompę, wyreguluj na pb, przepal śmieci po lpg i zobaczysz, że nieco odżyje.
Ja swoim 150-160km/h z wysiłkiem ale pojadę, w granicach 170 było najwięcej.
Jest zagazowany, ale prawidłowo pracuje na pb i lpg.
Wsadź pompę, wyreguluj na pb, przepal śmieci po lpg i zobaczysz, że nieco odżyje.
- Piotrek 2711
- Ma gadane
Mały V-max
Ja miałem taki problem że max prędkość była 135-140 i tez szukałem sprawdziłem dosłownie wszystko i było ok. okazało sie że na lince od gazu dokładnie na panecrzu jest taka regulacja (ząbki przyblokowane podkładką) i podkładka sie wyrobiła pancerz latał luzno i przepustnica otwierała sie na 75% dorobiłem ta podkładke wyregulowałem linke tak aby przepustnica sie otwierała na max. Po sprawdzeniu nie te auto v-max prawie 190 i przyspieszenie też nawet nie porównywalne do poprzedniego i wszystko to przez glupią linke. Warto to sprawdzidć Tyle że ja niemam lpg. Pozdrawiam.
I LOVE MK3
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mały V-max
I masz silnik 101K a nie 75...
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkioSjUFKyMHzqmuU0GfCiXEIgR5re3-DV5-g48EwFKSNS3s23AQ
Mały V-max
ludzie zaraz ktos napisze ze 1.6 75KM leciał 200 lub zamknął licznik, Koledzy ten silnik wyciagnie max 150-160 i to juz ma 5tys obrotów te silniki to nie na takie predkosci polecem te 101KM te ciągną godnie. Pozdrawiam
Mały V-max
hard87, Zgadzam się z tobą 75KM na pewno nie pójdzie 190km/h miałem takiego, teraz mam AFT 101KM tym pocisnelem prawie 200km te silniki to rakiety
Re: Mały V-max
Mój 1.4 (60kM) na gazie idzie jakieś 140..Wcześniej szedł mniej, okazało się, że brak było zbieżności z przodu(zwalniał z górki, vmax ok 110)..może to tylko to?
Mały V-max
he troszke dziwne zbieżność pomaga tylka w łatwym utrzymaniu auta w jeździe, nie bedzie ci uciekał na boki a z prędkoscia to raczej nie bo a smigałme bez zbieżności i ta sama prędkość tylko że telepotało całym autem
- RobstonKoro
- Forum Master
- Kontakt:
Mały V-max
Mój AEA osiągnął barierę 170km/h na odcinku jakiś 2,5-3km, użytkowany tylko na PB, może te 5 więcej by poszedł ale pas się skończył i szkoda autka hehe
Czerwono-czarna strzała
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=324968czerwony 1.6 AEA by robert 19kor na gwincie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=324968czerwony 1.6 AEA by robert 19kor na gwincie
Mały V-max
To dziwne ja swoim ABU osiagnalem 175 na PB na odcinku okolo 3 kilometrow prostej wiec to troche male wartosci waszych wozidelek