Witam
Dzisiaj zauważyłem coś dziwnego podczas cofania, a mianowicie gdy w swoim golfiku wrzucam wsteczny i ruszam to jest takie dziwne wrażenie jak by coś blokowało i puszczało a przy tym jest odgłos uderzania(okolice kół wydaje mi się że przednich). Przy wrzucaniu biegów 1-5 nic takiego sie nie dzieje.
Co to może być - czy skrzynia sie sypie czy może sprzęgło szarpie?
Pozdrawiam.
Dziwny dzwięk przy cofaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- tommar9035
- Nowicjusz
Ale jak puścisz sprzęgło i będziesz jechał do tyłu kawałek dalej powiedzmy to też się coś dzieje ?
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
a czy masz tak ze jak jedziesz i puszczasz gaz i znow naciskasz to tak jakby czuc szarniecie? jesli tak to któraś poduszka wyparowala w otchłań .
Jak wywali poduszke skrzyni to czasem jest takie wrazenie przy cofaniu ponieważ skrzynia sie napina zbytnio w dziwnych kierunkach.
PS.ew tuleje w tylnej belce tez potrafią hamować ale to sie tyl mocno podnosi tak jakbys na recznym cofał
Jak wywali poduszke skrzyni to czasem jest takie wrazenie przy cofaniu ponieważ skrzynia sie napina zbytnio w dziwnych kierunkach.
PS.ew tuleje w tylnej belce tez potrafią hamować ale to sie tyl mocno podnosi tak jakbys na recznym cofał
- tommar9035
- Nowicjusz
jak gwałtownie ruszam do tyłu to jest pukanie bo jak delikatnie to jest cisza - wydaje mi się że poszła poduszka ale pod silnikiem (z biegami nie mam problemu).
Powiedzcie czy taka poduszka pod silnik jest droga i ciężko się ją wymienia?
pozdrawiam
Powiedzcie czy taka poduszka pod silnik jest droga i ciężko się ją wymienia?
pozdrawiam
Volkswagen Golf III Variant 95r. 1.8 GT Benzyna/LPG
Na temat ceny --- znajdziesz w Alledrogo lub Intercarsie... itp ... wystarczy w googlu wpisać
Temat wymiany też był omawiany na forum.
Nie zrozum mnie źle kolego ale poszukaj też samemu - a nie wszystko chcesz mieć podane na tacy ...
Temat wymiany też był omawiany na forum.
Nie zrozum mnie źle kolego ale poszukaj też samemu - a nie wszystko chcesz mieć podane na tacy ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google