Witam wszystkich, mam wielki problem otoz, zaczyna sie od tego ze ciezko odpala mi samochod dopiero po wcisnieciu gazu w podloge jako tako odpala nie moze utrzymac obrotow, gwaltownie spadaja obroty i gasnie, po dluzszych probach gdy samochod utrzymuje jako tako obroty jak dodaje mu gazu dlawi sie i buczy, po puszczeniu gazu znowu gasnie.
przy odpalaniu glosno jakby zgrzyta i zawiesza sie rozrusznik, czy to moze byc przyczyna ?
Gasnacy silnik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Gasnacy silnik
Mam ten sam silnik też z LPG, miałem ten sam problem, wymieniłem silniczek krokowy i problem ustał. Oczywiście mówię o jeździe na benzynie. Przed wymianą możesz przetrzeć styki silniczka krokowego bo czasem są zasyfione i wystarczy je właśnie przetrzeć. Niech się mądrzejsi ode mnie wypowiedzą
- Paweł Marek
- V.I.P.
Gasnacy silnik
hardancer, po rozgrzaniu problem ustepuje? Próbowałeś zapalać na LPG? Jak to wtedy wygląda?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.