wyskakuje 5 bieg
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wyskakuje 5 bieg
Witam mam problem.Otóz od jakiegos czasu gdy jade na 5 giegu on mi co jakis czas wyskakuje.Zauwazyłem rowniez ze wchodzi on tak płynnie jak inne biegi. Jaki moze byc tego powód?
- marekgolf3
- Mały gagatek
- Kontakt:
wyskakuje 5 bieg
Po pierwsze jaki silnik? a czy podczas jazdy na 5 biegu teraz albo przed wyskakiwaniem dochodził dźwięk jakby gwizdał albo coś takiego? ja tak miałem w swoim 1.6 abu też mi wyskakiwała 5 a po jakimś czasie już się skończyła. Po prostu skrzynia ci wysiada powód mało oleju pierwsza wysiada 5 ponieważ jest najwyżej.
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
wyskakuje 5 bieg
Sprawdź ile masz oleju w skrzyni, ale jak już wyskakuje, to na samą dolewkę pewnie jest już za późno.
wyskakuje 5 bieg
W moim starym 1Z też miałem taki problem. Okazało się że nawalił synchronizator piątego biegu. Możesz to sprawdzić sam jeśli masz taka możliwość ( bo nie wiem jaka masz skrzynie i silnik) u mnie wystarczyło zdjąć przednie lewe koło i uzyskiwało się dostęp do skrzyni biegów a konkretnie do pokrywki chyba na 5 śrub (rozmiar 10) pod która jest 5 bieg. Odkręcasz tę pokrywkę i obserwujesz czy bieg wchodzi bez problemów ( skrzynia przy tym nie musi pracować i dla twojego bezpieczeństwa nie powinna) tylko potrzebujesz kogoś do pomocy aby wrzucał ten 5 bieg a ty obserwujesz jak to pracuje. jeżeli trybiki będą potrzebowały twojej pomocy aby wskoczyć na miejsce ( dociśnięcia czy czegoś takiego) to znalazłeś problem. A na sam koniec przyszło mi do głowy że jest jeszcze od góry skrzyni możliwość regulacji cięgien i radziłbym tobie od tego zacząć.
wyskakuje 5 bieg
Silsnik mam 1.6 75KM.Dobra panowie dzieki jak bede miec chwile sprawdze ilosc oleju te ciegna i ten synchronizator.
wyskakuje 5 bieg
I co, naprawiłeś? ja mam podobny problem. Jak możesz to napisz jak to zrobiłeś i co było przyczyną.
- Szynkarz
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: wyskakuje 5 bieg
witam , podepne się też pod ten temat
mianowicie miałem takie objawy jak jezdzilem Mk3 1.4 ABD, wyskakiwał też 5 bieg, co sie okazało:
było bardzo mało oleju w skrzyni, na dolewkę było już za pożno, po rozebraniu skrzyni okazało sie ze nadaję sie ona do wymiany, czy tez to sie żakończyło..
pozdrawiam
mianowicie miałem takie objawy jak jezdzilem Mk3 1.4 ABD, wyskakiwał też 5 bieg, co sie okazało:
było bardzo mało oleju w skrzyni, na dolewkę było już za pożno, po rozebraniu skrzyni okazało sie ze nadaję sie ona do wymiany, czy tez to sie żakończyło..
pozdrawiam
- Szynkarz
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: wyskakuje 5 bieg
Szynkarz pisze:witam , podepne się też pod ten temat
mianowicie miałem takie objawy jak jezdzilem Mk3 1.4 ABD 60 KM, wyskakiwał też 5 bieg, co sie okazało:
było bardzo mało oleju w skrzyni, na dolewkę było już za poźno, po rozebraniu skrzyni okazało sie ze nadaję sie ona do wymiany, czym tez to się zakończyło..
pozdrawiam