Dziwny dzwięk po wymianie zawieszenia - układ kierowniczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Poczytałem troche forum i tak mnie naszło pytanie, czy to może być zle ustawiona zbierznosc???
Dzisiaj jadąc do pracy nagrałem te dziwne dzwieki.
" onclick="window.open(this.href);return false;
wg mnie to żadna zbieżność - bardziej coś obciera np o oponę (plastik nadkola) szkoda że nie widać wychylenia kierownicy i auta
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Dziwny dzwięk po wymianie zawieszenia - układ kierownicz
No tak, ale podobny dziwek jest rowniez jak jade i tylko w przedziale określonych obrotow...
Na filmiku jest to uwiecznione.
Na filmiku jest to uwiecznione.
no to tym bardziej nie ma to związku ze zbieżnościąExted pisze:No tak, ale podobny dziwek jest rowniez jak jade i tylko w przedziale określonych obrotow...
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
To moje pomysły się skończyły.
Najlepiej by było pojechać na rolki i tam na miejscu oblukać co to cholera się dzieje.
Aha, i ten dzwięk dochodzi z bardziej lewej strony z perspektywy kierowcy.
Najlepiej by było pojechać na rolki i tam na miejscu oblukać co to cholera się dzieje.
Aha, i ten dzwięk dochodzi z bardziej lewej strony z perspektywy kierowcy.
Pojezdziłem troche, jeszcze bardziej sie wsluchałem...
Otóż, najbardziej slyszalny dzwięk jest na niskich biegach, tj 1, 2, 3, na 4 już prawie niesłyszalny, na 5 trzeba by się naprawde mocno skupić (dzwięk silnika zagłusza).
Kurde, naprawdę nikt nie ma pomysłów co to może być?!
Otóż, najbardziej slyszalny dzwięk jest na niskich biegach, tj 1, 2, 3, na 4 już prawie niesłyszalny, na 5 trzeba by się naprawde mocno skupić (dzwięk silnika zagłusza).
Kurde, naprawdę nikt nie ma pomysłów co to może być?!
Pewni panowie obadali,obsluchali i stwierdzili, ze:
1. dzwięki ktore są na właczonym silniku i przy kreceniu kierownica na postoju to uszkodzona pompa wspomagania ktora rozpier**** maglownice, bo tez juz puszcza plyn.
2. dzwięk kiedy jade i puszczam gaz przy okreslonych obrotach to poduszka skrzyni biegów.
SIe zobaczy, w poniedzialek jade na wymiane poduchy, mama nadzieje, ze z drugiego punktu to juz bedzie koniec dochodzenia.
1. dzwięki ktore są na właczonym silniku i przy kreceniu kierownica na postoju to uszkodzona pompa wspomagania ktora rozpier**** maglownice, bo tez juz puszcza plyn.
2. dzwięk kiedy jade i puszczam gaz przy okreslonych obrotach to poduszka skrzyni biegów.
SIe zobaczy, w poniedzialek jade na wymiane poduchy, mama nadzieje, ze z drugiego punktu to juz bedzie koniec dochodzenia.
Ostatnio zmieniony sob cze 11, 2011 13:25 przez Exted, łącznie zmieniany 1 raz.
No dobra, podobno najlepsi mechaniorzy w mieście stwierdzili, ze to nie poduszki....a skrzynia biegów.
Skrzynia rozkrecona, podnob sie lekko rozleciała...
Jutro jade po "nowa", przy okazji zregenerowany będzie magiel i pompa wspomagania.
Powiedzcie mi, ile trzeba zaplacic za dobra skrzynie do tego auta?
Skrzynia rozkrecona, podnob sie lekko rozleciała...
Jutro jade po "nowa", przy okazji zregenerowany będzie magiel i pompa wspomagania.
Powiedzcie mi, ile trzeba zaplacic za dobra skrzynie do tego auta?
Auto zrobione. Dostalem mocno po kieszeni...
Wymieniłem skrzynie biegów, od niej byly takie dzwieki, przy okazji zregenerowana została maglownica i wymienione jeszcze raz poduszka silnika i skrzyni.
Z częsciami i robocizna zapłaciłem 1750 zł.
Skrzynie kupiłem w Suchedniowie k/Skarżyska Kamiennej
ul. Warszawska 254
Goście maja tak na oko ok 1000 skrzyni na stanie, więc każdy znajdzie coś dla siebie.
Dałem 550 zł
A całości naprawy dokonałem w warsztacie.
Warsztat Samochodowo-Ślusarski Sławomir Węgrzyn
Robotnicza 10, Kielce
691259258
Goście do tanich nie należa, ale myślę, że zrobili konkretną robotę...
Wymieniłem skrzynie biegów, od niej byly takie dzwieki, przy okazji zregenerowana została maglownica i wymienione jeszcze raz poduszka silnika i skrzyni.
Z częsciami i robocizna zapłaciłem 1750 zł.
Skrzynie kupiłem w Suchedniowie k/Skarżyska Kamiennej
ul. Warszawska 254
Goście maja tak na oko ok 1000 skrzyni na stanie, więc każdy znajdzie coś dla siebie.
Dałem 550 zł
A całości naprawy dokonałem w warsztacie.
Warsztat Samochodowo-Ślusarski Sławomir Węgrzyn
Robotnicza 10, Kielce
691259258
Goście do tanich nie należa, ale myślę, że zrobili konkretną robotę...