Problem z otwarciem klapki wlewu paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- karasbp
- VW Grupa Podlasie
- Kontakt:
Witam. Koledzy mam problem tego typu, że nie mogę otworzyć klapki wlewu paliwa. Włącznik jest ok, prąd jest, siłowniczek chodzi tak jak powinien. Problem w tym, że klapka nie odskakuje. Na jakiej zasadzie ona powinna działać? Jest sprężyna czy może jakiś teleskopik który ją odpycha a u mnie jego brak? Na co zwrócić uwagę? Pomóżcie. Pozdrawiam
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
czemu twierdzisz że siłownik jest ok skoro sie klapka nie otwiera?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 38&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- karasbp
- VW Grupa Podlasie
- Kontakt:
Re: Problem z otwarciem klapki wlewu paliwa
Bo jak już otworzę klapkę poprzez podważenie jej a później naciśnięcie przycisku to jest ok. Gdy klapka jest otwarta rygielek chodzi bez problemu.sokol26 pisze:czemu twierdzisz że siłownik jest ok skoro sie klapka nie otwiera?
Zauważyłem, że tak jest taki drucik wygięty w kształcie litery "S" Nie wiem czy był on prawidłowo założony skoro nie odbijał klapki. Zdjąłem go z jednej strony i klapka odskakuje aż miło
- sokol26
- Użytkownik
- Kontakt:
myślałem że wogóle nie możesz otworzyć a czy po zdjęciu tego drucika, klapka po zamknięciu nie jest luźna? mam na myśli to że po zdjęciu tego drucika nie trzyma on już klapki i teoretycznie nie ma o jej trzymać w pozycji zamkniętej i otwartej
- karasbp
- VW Grupa Podlasie
- Kontakt:
Właśnie w ten jeden sposób mogę. Akurat ten drucik zdjąłem od strony auta, od strony klapki się trzyma. Czy lata? Raczej nie, choć jakby nawet latał to co? Lepiej niech lata i się otwiera W pozycji zamkniętej klapkę trzyma rygielek siłowniczka.