Problemy po deszczu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problemy po deszczu
Witam. Jestem posiadaczem VW golfa II 1,6 benz. Od niedawna mam pewien problem. Mianowicie po deszczu i dluzszym postoju autko nie chce odrazu odpalic. Rozrusznik normalnie kreci ale silnik nie chce zaskoczyc. Dopiero po dłuzszym kreceniu tak z 3-5 min auto odpali jednak w pierwszej fazie chodzenia cos piszczy spod maski dopiero tak po 1 min przestaje i silnik zaskauje i pracuje normalnie. Przy normalnej pogodzie tak sie nie dzieje wie ktos co to moze byc ?
sowa
Problemy po deszczu
miałem kiedyś podobnie w moim golfie II. Najprawdopodobniej winna jest kopółka lub kable zapłonowe ale obstawiałbym kopółkę. kiedy auto postoi na deszczu i niechce odpalić zciąg kopółkę i włórz do ciepłego miejsca żeby wyschła a potem ją załórz i się przekonasz
Problemy po deszczu
Tylko zapamietaj odpowiednie ustawienie kabli zapłonowych bo jak pomylisz to auto nieodpali
Problemy po deszczu
to jak znow tak sie stanie to sciagne kopułke na noc zostawie w domu i rano jak co zaloze i zobaczymy. prosta sie ja sciaga czy jakos skomplikowanie ?
sowa
Problemy po deszczu
ściąga się ja prosto tylko pamiętaj o kablach możesz sobie je ponumerować żeby było i łatwiej i wtedy się nie pomylisz możliwe ze wilgoć ci się dostaje http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=141&t=389184 albo tu masz link do tematu w razie podłączenia