Pojedyńczy stuk szarpnięcie przy zmianie biegów.....
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam taki nietypowy problem, a mianowicie:
Podczas zmiany biegu lub gdy raptownie wcisnę gaz lub puszczę czuć szarpnięcie i słychać głuchy stuk co to może być bo już jeździć nie mogę z czymś takim.
Poduszki pod silnikiem wymienione,przeguby zewnętrzne też wymieniłem, wewnętrzne dobre co sprawdzić jeszcze?
Autko to golf 3 tdi 1z.
Podczas zmiany biegu lub gdy raptownie wcisnę gaz lub puszczę czuć szarpnięcie i słychać głuchy stuk co to może być bo już jeździć nie mogę z czymś takim.
Poduszki pod silnikiem wymienione,przeguby zewnętrzne też wymieniłem, wewnętrzne dobre co sprawdzić jeszcze?
Autko to golf 3 tdi 1z.
Wjedź na kanał wrzuć bieg i niech ci druga osoba popycha samochodem w przód i w tył a ty patrz dokładnie na czym jest jakiś luz.
Numquam Desperaveris...
dokładnie jak kolega Vagoviec, napisał.
w 1z dość często siadała poduszka zawieszenia silnika ta przy skrzyni biegów od strony grodzi, sprawdź ją dokładnie
w 1z dość często siadała poduszka zawieszenia silnika ta przy skrzyni biegów od strony grodzi, sprawdź ją dokładnie
Turbo Klekot TDI/AMF+ 104hp/238nm - Polo 6n2 / sprzedane :(
Turbo Klekot HDI/RHS+ 138hp/320nm - Peugeot 307sw / rodzino-wóz.
Ok jutro wjadę na kanał i zrobię tak jak radzicie i dam znać.
Pozdro.
Pozdro.
jutro już dziś.....14.02 jakie efekty poszukiwań??rutek32ef pisze:jutro wjadę na kanał i zrobię tak jak radzicie i dam znać.
Turbo Klekot TDI/AMF+ 104hp/238nm - Polo 6n2 / sprzedane :(
Sorki za nie dotrzymanie obietnicy ale cały dzień miałem zajęty czym innym rozumiesz pracuje,jak się uda to jutro dam znać bo mają mi przyjść wtryski 216 i jak zajmę się wtryskami to przy okazji sprawdzę tak jak mi mówiliście te luzy. Dzięki za przypomnienie
Witam,
Dzisiaj sprawdziłem, wjechałem na kanał braciak zaciągną ręczny i napinał układ napędowy na jedynce i na wstecznym, z tego co zaobserwowałem to poduszki ok. przeguby też wyglądało mi to na sprzęgło lub coś w skrzyni może mechanizm różnicowy ma luz nie mam pojęcia trzeba chyba będzie rozebrać i luknąć czy to sprzęgło czy skrzynia. Co do wtryskiwaczy to właśnie dwie godzinki temu założyłem do mego autka, golfik dostał takiego kopa że szok kumpel ma passata afn i mówi że mój 1z to teraz rakieta w porównaniu z jego afn-em on sam się napalił na wtryski 216
Dzisiaj sprawdziłem, wjechałem na kanał braciak zaciągną ręczny i napinał układ napędowy na jedynce i na wstecznym, z tego co zaobserwowałem to poduszki ok. przeguby też wyglądało mi to na sprzęgło lub coś w skrzyni może mechanizm różnicowy ma luz nie mam pojęcia trzeba chyba będzie rozebrać i luknąć czy to sprzęgło czy skrzynia. Co do wtryskiwaczy to właśnie dwie godzinki temu założyłem do mego autka, golfik dostał takiego kopa że szok kumpel ma passata afn i mówi że mój 1z to teraz rakieta w porównaniu z jego afn-em on sam się napalił na wtryski 216
A po co ręczny zaciągnął? Wystarczy bieg wrzucić i na zgaszonym silniku oczywiście popychać do przodu i do tyłu
Numquam Desperaveris...
Nie zrozumiałeś mnie brat odpalił silnik wrzucał 1 lub wsteczny i na zaciągniętym ręcznym próbował ruszać (jak to wcześniej nazwałem napinał układ napędowy) a ja patrzyłem czy jest gdzieś luz , tak jak ty mi podpowiadasz też robiłem i ten luz nie wiadomo gdzie jest Co mogę jeszcze sprawdzić i jak?