nie zapala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nie zapala
mam golfa III silnik 1.8 na gazie (odpala tylko na benzynie) problem mam taki, że nie mogę go odpalić, tydzień wcześniej wymieniłem kopułkę i palec i chodził ok, ale w pewnym momencie mi zgasł i nie mogę odpalić , sprawdzałem jest iskra i paliwo dochodzi nie wiem w czym jest problem , proszę o pomoc
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
nie zapala
mialem kiedys podobny problem, wszystko bylo ok , zgasilem i juz nie moglem odpalic na gazie. w moim przypadku skonczylo sie na regeneracji parownika. ale to bylo daaaaawno, teraz jest juz inny silnik i instalacja gazowa zdemontowana
- matiz_1990
- Ma gadane
nie zapala
Mi też kiedyś nie palił kiedyś dwa dni ani na gazie ani na benzynie, ale to było spowodowane wilgocią w kopułce Po wysuszeniu odpalił od strzała Może sprawdź, co Ci szkodzi?
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)
nie zapala
możliwe że to wilgoć w kopułce, ale iskra idzie na świece, jutro ma nie padać to sprawdzę
- matiz_1990
- Ma gadane
nie zapala
mi tez szla iskra na świece bo sprawdzałem i kolega na forum mi poradził żeby wyczyścić kopułkę i pomogło
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)
nie zapala
Witam panowie ja taki sam problem mam co wy. Tylko wyczyscilem swiece i wysuszylem kopułkę i nie chce odpalic wogole ;/ Co moze byc przyczyna ? Może byc aparat rozruchowy ? Wymienialem go tydzien temu pojezdzilem i juz nie moge odpalic ;/ Pomożcie.
GOLF II 1.3 Benzyna + LPG 91r.
GOLF II 1.3 Benzyna + LPG 91r.
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie zapala
mozliwe ze aparat kiedys taka sytuacje miał mój brat jak mu wymieniłem aparat zaczął chodzić
Były golfik:/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
nie zapala
no ale oddalem do serwisu i mi wymienili aparat na uzywany pojezdzilem 4 dni i juz nie odpalilo. A iskra jest
nie zapala
Ten szatański wynalazek doprowadza czasem do sporego zamieszania, zwłaszcza na instalacji gazowej. Auto jednak powinno odpalić potem zaczyna się "sieczkarnia".
nie zapala
Powodem było kilka przyczyn :
1. Aparat zapłonowy był przestawiony chyba przez innych mechaników
2. BYł problem z komputerem. Tak jakby siadł całkiem
3. Brak napiecia na jednym wtrysku
I autko smiga teraz bez problemu. Za niedlugo wymienie swiece i bedzie jak nowe
1. Aparat zapłonowy był przestawiony chyba przez innych mechaników
2. BYł problem z komputerem. Tak jakby siadł całkiem
3. Brak napiecia na jednym wtrysku
I autko smiga teraz bez problemu. Za niedlugo wymienie swiece i bedzie jak nowe
nie zapala
jak przestało padać to zapalil ale pojedziłem i znowu zaczał gasnąc , jak zatankowałem benzyny 98 nie mam problemu wszystko chodzi ok,
- golfista_1993
- Mały gagatek
nie zapala
picolas Witam !! Po zakupie swojego MK2 1.8 miałem podobny problem Ciężko odpalał, a jak odpalił to przerywał, a pod czas szarpało bardzo... Wymieniłem: Świece NGK, Kable, kopułkę i wszystko śmigało elegancko Wymień kable, może dostaje się gdzieś wilgoć do nich i dlatego tak się dzieje. No chyba że wymieniałeś je nie dawno to szukamy przyczyny gdzieś indziej. Pozdrawiam !