zablokowane tylne koło
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
zablokowane tylne koło
Wróciłem z roboty zaparkowałem samochód, zaciągnąłem ręczny, ale zaraz musiałem jechać dalej (nawet silnika nie zdążyłem zgasić) i co się okazało to po zwolnieniu nie mogłem normalnie ruszyć ... jedno koło zablokowane na maxa, próbowałem kawałek pojechać ale nawet nie drgnie. Co mogło się stać ?
zablokowane tylne koło
Sadzę że koło nie było gorące po tej jeździe?? bo nic nie piszesz o tym . Po prostu nie wrócił ci tłoczek w zacisku , powodem może być ten mechanizm samoregulującypoolak2006 pisze: zaciągnąłem ręczny, ale zaraz musiałem jechać dale
Ostatnio zmieniony pn sty 31, 2011 20:17 przez Rafał 21, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
- juro
- Użytkownik
- Kontakt:
zablokowane tylne koło
Miałem taki problem w moim mk3, linki były zardzewiałe i nie odbijały. Po zaciągnięciu hamulca tak już zostało, pomogła wymiana linek, proponuje ci je sprawdzić.
-
- Forum Master
zablokowane tylne koło
nie koło nie było gorące nawet ciepłe w sumie nie było. Ogólnie to to koło coś słabiej hamowało, a teraz jak chwyciło to nawet nie drgnie. Można to jakoś na szybko doraźnie ogarnąć?
zablokowane tylne koło
Zdejm kolo lub kanał i zobacz co z tą dzwignią co trzyma linkę , ostatnio to przerabiałem zatarł mi się ten mechanizm , będziesz wiedział jak to ogarniesz . http://img201.imageshack.us/img201/5506/p1050152m.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;poolak2006 pisze:Można to jakoś na szybko doraźnie ogarnąć?
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
zablokowane tylne koło
Podnieś auto, ściągnij koło i zobacz czy się linka nie zacięła, to raz, jak ręczny działa, to pozostaje sprawdzenie samego zacisku, może klocek się zablokował na prowadnicy, opukaj zacisk drewnianym klockiem, albo gumowym młotkiem, może puści, a jak nie to trzeba pruć zacisk bo wtedy to już tylko tłoczek mógł się zablokować.poolak2006 pisze: Można to jakoś na szybko doraźnie ogarnąć?
-
- Forum Master
zablokowane tylne koło
Wszystko jasne zapiekł się ... wielki problem był z jego ruszeniem, ale już śmiga.