Problem z chłodzeniem i nie tylko golf 2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam mam takowy problem otóż mój golf i oprócz paliwa spozywa lub gubi także wode podejrzenie moje padło wpierw na uszczelke pod głowicą jednakże nie ma mazi w oleju a woda też nie jest zaolejona czy jest jakiś srodek który pokazałby mi gdzie mam wyciek bo sam sprawdzałem juz pare razy acha mam jeszcze jeden problem moj golf ma dziure w obr pomiedzy 2000obr a 3000obr i na gazie i na benzynie swiece zmienione regulator podciśnienia także golf II(1992R) 1.6 kiedyś swap przez poprzedniego właściciela na 1.8 oczywiście na gaźniku pierburg
Re: Problem z chłodzeniem i nie tylko golf 2
prawdopodobnie uszczelka pod glowica ja tak mialem .plyn jest spalany razem z paliwkiem
Mariusz
też myśle ze to uszczelka tylko troche dziwne objawy znaczy nietypowe
-
- Forum Master
- Kontakt:
Przyjrzyj się łącznikom z głowicą - ten do chłodnicy i ten na skrzynią biegów. Zdarza się że pękają. Szczególnie dokładnie obejrzyj ten nad skrzynią - bywa że puszcza dołem i z tyłu co widać po śladzie na głowicy, bloku i skrzyni.
PS. zostaje jeszcze nagrzewnica - może cieknąć pod wykładzinę.
PS. zostaje jeszcze nagrzewnica - może cieknąć pod wykładzinę.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
a nie ma czasem jakikiegoś srodka co by mi ujawnił jakiś wyciek bo przyznam szczerze sprawdzałem już pare razy wycieki i nic nie znalazłem apropo nagrzewnicy mam wilgło w aucie ale to moze też być spowodowane przez warunki bo coś tej wody na butach sie wniesie uszczelke pod głowicą chyab zmienie już na 80%
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
W aucie by ci śmierdziało charakterystycznie płynem chłodzącym. Masz duże ciśnienie w zbiorniczku wyrównawczym? słychac w kabinie jakby sie przelewała woda? Też mi to wygląda na uszczelke.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Kolego sprawdż głowicę. Jeżeli będziesz wymieniał uszczelkę, to daj do warsztatu od planowania głowic, aby ci ją sprawdzili. Ja tak miałem. Też wymieniałem uszczelkę i oraz szukałem tu i tam, a okazało się że była pęknięta głowica i woda lała się do wydechu. Nie było nigdzie widać wycieku. Sprawdż to, bo szkoda kasy na próby. Pozdrawiam. Janusz
a mozecie mi przyblizyc koszt tej operacji bo uczeń musi sobie wydatki rozplanować
a wiec tak zakupiłem juz potrzebne rzeczu tj.uszczelke Glasen płyn chłodniczy i zapobiegawczo termostat acha a jakim momentem mają być dokrecane śruby i w jakiej kolejności fajnie jakby mi to ktoś naszkicował