Golf nie chce odpalić
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Golf nie chce odpalić
Witam, mam problem ze swoim samochodem:
Golf III 95r 1,6 AEE Pb+lpg
Samochód jeździł i odpalał bez problemów, nie dawał po sobie poznać, że coś jest nie tak. Jednak pewnego dnia musiałem wyciągnąć z niego akumulator do ładowania i po ponownym jego włożeniu auto nie chce zapalić. Kręci i czasami nawet "łapie", ale od razu gaśnie.
Sprawdzałem iskrę, świece okopcone, iskra jest. Pożyczonym sprzętem udało się zmierzyć 3 bary w przewodzie paliwowym. Wszystkie bezpieczniki sprawne. Co jeszcze mogę w nim sprawdzić? Jak wykluczyć wydmuchaną uszczelkę pod głowicą? Czy to może być z winy immobilizera? Pomocy
Golf III 95r 1,6 AEE Pb+lpg
Samochód jeździł i odpalał bez problemów, nie dawał po sobie poznać, że coś jest nie tak. Jednak pewnego dnia musiałem wyciągnąć z niego akumulator do ładowania i po ponownym jego włożeniu auto nie chce zapalić. Kręci i czasami nawet "łapie", ale od razu gaśnie.
Sprawdzałem iskrę, świece okopcone, iskra jest. Pożyczonym sprzętem udało się zmierzyć 3 bary w przewodzie paliwowym. Wszystkie bezpieczniki sprawne. Co jeszcze mogę w nim sprawdzić? Jak wykluczyć wydmuchaną uszczelkę pod głowicą? Czy to może być z winy immobilizera? Pomocy
Golf nie chce odpalić
wg mnie wygląda to na immo.. jak odpali to swieci się kontrolka od aku? próbowałes na innym kluczyku odpalac ?
-
- Nowicjusz
Golf nie chce odpalić
Jak odpali to kontrolka gaśnie (trwa to dosłownie sekundę, albo i pół sekundy) po czym auto gaśnie, a kontrolka zapala się z powrotem.
Mam tylko jeden klucz niestety. Da się to jakoś obejść bądź sprawdzić czy to na pewno immo?
Mam tylko jeden klucz niestety. Da się to jakoś obejść bądź sprawdzić czy to na pewno immo?
Golf nie chce odpalić
w golfie ta kontrolka robiła za kontronke od immo... dobrze by było podpiąć vaga to by pokazało czy to go boli ...
-
- Nowicjusz
Golf nie chce odpalić
Immo wg mnie - mialem to samo u siebie. Mi akurat ono bylo zbedne wiec zmienilem sterownik z podszybia na taki bez immo i gra
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=452299[/url]
-
- Nowicjusz
Re: Golf nie chce odpalić
Przeczyszczenie aparatu zapłonowego całkowicie wyeliminowało problem. Syf no more!