jak sciągną głowice
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jak sciągną głowice
no to do roboty troche w garazu zagrzac i poczytac sobie jeszcze dla penosci ta ksiazke bo tam sa wazne rzeczy ktore mozna przeoczyc napisane..
jak sciągną głowice
klucz do glowicy to "spline" M12. Jak robisz to sam to powinienes sie zmiescic w 300 zł. Koszt uszczelki okolo 80 zł ( w zaleznosci od firmy ) + do tego kolego kup sobie nowe sroby do glowicy, jakies 40 zł. Do tego dochodzi planowanie glowicy. Ceny od 50 - 100 zł. Licz sobie uszczelki pod kolektor ssacy 15 zł, uszczelki pod kolektor wydechowy 4x5 zł. W to nie wliczalem sprawdzania szczelnosci glowicy bo tego to jest wiekszy koszt juz. No to chyba tyle ...
eSsssssssssss :))))
jak sciągną głowice
Witam mam jeszcze takie pytanie jak ustwic wałek rozrządu po jego demontażu?? I jeszcze jedno czy szklnaki na zawory da sie kupic osobno i jaki moze byc ich kosz z Gory dziki za odpowiedzi
jak sciągną głowice
walek musisz ustawic TAK samo jak przed demontarzem. bo jak zle ustawisz to zawozy spotkaja Ci sie z tlokami! CO do szklanek to pewnie sie da kupic. nie wiem nie kupywalem.Rozrzad rozbieraj jak bedziesz mial 1 tlok w GMP, wtedy i OT na walku masz u samej góry, ktore pokrywa sie ze strzalka na obudowie.
jak sciągną głowice
najprostrzy sposob to wykrec 1 swiece, daj na luz. wez klucz 19 i krec sroba od walka rozrzadu tak by OT na kole zebatym pokrylo sie ze znakiem na obudowie, potem sprawdz w otworze przy skrzyni biegów ( taki koreczek ) czy tam rowniez znak sie zgadza. A jeszcze prosciej to poczytaj ten temat, sa tam zdjecia nawet. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=101987" onclick="window.open(this.href);return false;
jak sciągną głowice
witam mam jeszcze takie pytanie z jakim momentem dokrecamy sruby głowicy z góydzieki za pomoc
jak sciągną głowice
moim zdaniem musisz w ksiazce sprwdzic bo tam masz z tego co pamietam 2 etapy dokrecania i przeawznie dla kazdego silnika jest inaczej