Witam
Mam spory problem mianowicie nie moge dosta się do samochodu
Dzis po nocy gdy chce otwierac samochód obydwie wkładki wychodza z kluczykiem
Nie wiem jak go teraz otwaorzyc czy jedyny sposób to wybicie szyby
zamek centralny mam pneumatyczny standard
zepsuta wkładka jak dosta sie do samochody
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie wiem jaki masz typ samochodu kombi czy hatchback. Można wejść tylną klapą do samochodu. Jak działa zamek w klapie to otwierasz i jesteś w środku i masz dostęp do pompki centralnego. Jeśli zamek w klapie nie chodzi (ja tak miałem), to odkręcając listwę która oświetla rejestrację (w hatchbacku nie wiem jak w kombi) można dojść do zamka klapy i otworzyć. Wiem że się da, bo sam tak wchodziłem do swojego auta.
Czegoś nie rozumiem. Skoro masz centralny to po co Ci gmeranie przy wkładce. Chyba że prąd się skończył w akumulatorze. To co innego.
Czy zamek w klapie funkcjonuje czy tradycyjnie zapchany jak u większości z centralnym? Jeśli tak to przekręć kluczyk do oporu (ponad normalne 90 stopni) i naciśnij przycisk. Tak można otworzyć z kluczyka klapę.
Edit: wydurniłem się z tym pytaniem po co wkładka ale dzięki Paweł Marek wróciłem na prostą, zbyt przyzwyczaiłem się do pilota EOT
Czy zamek w klapie funkcjonuje czy tradycyjnie zapchany jak u większości z centralnym? Jeśli tak to przekręć kluczyk do oporu (ponad normalne 90 stopni) i naciśnij przycisk. Tak można otworzyć z kluczyka klapę.
Edit: wydurniłem się z tym pytaniem po co wkładka ale dzięki Paweł Marek wróciłem na prostą, zbyt przyzwyczaiłem się do pilota EOT
Ostatnio zmieniony wt gru 21, 2010 16:06 przez jhosef, łącznie zmieniany 1 raz.
- matiz_1990
- Ma gadane
Re: zepsuta wkładka jak dosta sie do samochody
Było już na forum. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=143&t=370993. Tylko odłącz akumulator żeby pompka sterownika centralki nie działa bo kolega tego nie zrobił i centralka uzbrajała drzwi po podciągnięciu rygla.
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)
- Paweł Marek
- V.I.P.
odpowiadającym przypominam że central działa z kluczyka w drzwiach, nie każdy ma pilota więc proszę nie pisać głupot. ciabas, sprawdź czy przez dziurę po wkładce dostaniesz się wąskim śrubokrętem do szczeliny w plastykowym elemencie zamka i próbuj przekręcić
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- matiz_1990
- Ma gadane
Tak jak radzi Paweł Marek. Wyjąć wkładkę i włóż płaski śrubokręt tak gdzie wchodzi ta część będąca przedłużeniem wkładki i może też pójdzie.
Golf III 1.9 TDI 1Z :D Mroczny Parchu;)