Silnik nie odpala Pomocy!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
witam mam problem z golfem... Chodzi o to ze golf nie odpala mi i nie wiem czemu bylem u mechanika ion twierdzi ze do pompy paliwa nie dociera prad... sprawdzal jakis tam czujnik czy cos tam gdzie sa bezpieczniki niby wszystko ok. Mowil ze nie wie co zrobic i nie ma czasu... a samochod mi poptrzebny... pilnie. Nie wie ktos co to moze byc??? Iskra wszystko jest... Golf 1.4 rok 95
...przepisy to podstawa
-
- Mały gagatek
Wsyzstko juz jest ok okazalo sie ze to caly aparat zaplonowy... nie bylo mnie pare dni dla tego dzis daje odpowiedz
...przepisy to podstawa
Witam! Mam podobny problem. Jeszcze w sobote silnik chodzil jak nalezy. Dzisiaj po 3 dniach postoju na tym mrozie zapalil doslownie na sekunde i zgasl. Teraz juz w ogole nie chce zapalic. Rozrusznik sie kreci. Czuc benzyne pod klapa. Co moze byc przyczyna? Pozdrawiam!
-
- Mały gagatek
Moze pompa paliwa siadla...? U mnie mechanik sprawdzal pompe ale byla ok... moze u Ciebie wlasnie ona siadla...
...przepisy to podstawa
Re: Silnik nie odpala Pomocy!!
Jakby pompa paliwa siadla to bym nie czul raczej benzyny z przodu samochodu. Cos ja jednak tam pompuje
-
- Mały gagatek
Wiec moze to samo co u mnie.... Bylo tak ze w trasie mi zgasl zdjolem kopulke poruszalem palec zapalil i przejechalem z 10km i znow to samo i to sie powtorzylo z 2-3 razy za 4 razem mi zgasl i nie dalem rady juz go odpalic. rozrusznik normalnie krecil iskra bylo niby ok. Mechanik stwierdzil ze to grubsza sprawa i nie ma czasu tego robic. kumpel mnie sciagnol do domu i tam wszystko patrzelismy od poczatku. okazalo sie ze to caly aparat zaplonowy. Wymienilismy na drogi i chodzi do tej pory. Wiec moze to samo i u Ciebie jest...?
...przepisy to podstawa
Caly aparat zaplonowy... Co mam przez to rozumiec? Bo brzmi fatalnie Ile to kosztuje z robocizną? Licze jeszcze na to ze jak troche mroz odpusci to odpali i chociaz do mechaniora sie doczlapie
-
- Mały gagatek
ja kupywalem aparat uzywany... Dalem za niego 130zl no i kumpel mechanik mi zakladal wiec 50zl razem 180zl. W aparacie gdzies pekl jakis "cypek" czy cos tam... zielony jestem hehe z mechaniki
...przepisy to podstawa
Dzisiaj udalo mi sie zapalic :d Nie wiem co sie dzieje.. Ciekawe czy jutro zalapie
-
- Mały gagatek
ooo no to dobrze. ja to wgl mam przeboje z moja golfina... dzisiaj jade a on szarpnol i zgasl... mysle se h...j juz pewnie znowu z 5 stow w plecy.. heh kumpel mnie sciagnol srawdzilem nie bylo iskry okazalo sie ze to cewka zaplanowa. jak by nie patrzec 120 w plecy :/
...przepisy to podstawa
No to serio masz z nim problem, ale miejmy nadzieje ze ostatni Moj golfik od tamtej pory pali na zawolanie. Nie kumam. Musiala sie gdzies woda dostac.