Zamarza zamek w drzwiach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zamarza zamek w drzwiach
Witam mam o to taki mały problem poniewaz mam Vw Polo i jestem w UK mam nie typowy problem zamarzaja mi oba zamki w drzwiach i nie moge otworzyc auuta i tu kieduje pytanie do was czym too moze byc spowodowane ? i czy np.WD40 rozwiąże moj problem lub co moze bys stosowane w Uk do zamkow w drzwiach ??
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Zamarza zamek w drzwiach
Zamek zamarza bo w środku zbiera się woda, często z brudem. Taki problem często mają użytkownicy aut z zamkiem w tylnej pokrywie bagażnika.
Najlepiej jest zdemontować wkładkę opłukać ją w benzynie i dobrze osuszyć, ja swoją w SC opaliłem płomieniem z zapalniczki, z wierzchu wkładka była zaśniedziała i ta "skorupa" idealnie uniemożliwiała odparowanie wody z zamka. Potem wkładkę spryskałem wd-40 mocno i pozostawiłem aby nadmiar środka odparował i jest spokój od trzech lat
Możesz użyć wd-40 , ale to nie daje gwarancji pełnego "spokoju" .
Najlepiej jest zdemontować wkładkę opłukać ją w benzynie i dobrze osuszyć, ja swoją w SC opaliłem płomieniem z zapalniczki, z wierzchu wkładka była zaśniedziała i ta "skorupa" idealnie uniemożliwiała odparowanie wody z zamka. Potem wkładkę spryskałem wd-40 mocno i pozostawiłem aby nadmiar środka odparował i jest spokój od trzech lat
Możesz użyć wd-40 , ale to nie daje gwarancji pełnego "spokoju" .
Zamarza zamek w drzwiach
Jak masz możliwość to spryskaj wd40, następnie kompresor aby przedmuchać i dobrze jest użyć silikonu w spreju ;p
- kurczepieczone
- Ma gadane
Zamarza zamek w drzwiach
A ja słyszałem, że dobrze jest użyć grafitu w proszku. Zresztą zawsze aplikuję trochę do zamków przed zimą i nigdy nie miałem problemów z zamarzaniem.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Zamarza zamek w drzwiach
ja osobiscie smaruje olejem przekładniowym ale zwykly tez sie nadaje testowalem jakis rok temu u znajomego jeszcze mu nie zamarzly do tej pory czyli dziala raz a dobrze:D
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
Zamarza zamek w drzwiach
zamontować centralny i po kłopocie
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
Zamarza zamek w drzwiach
Na pewno nie używaj środków do odmrażania ponieważ niszczą zamki w środku
OEM+ USA 25th Anniversary ==> viewtopic.php?f=89&t=395742
-
- Forum Master
- Kontakt:
Zamarza zamek w drzwiach
WD-40 całkowicie wystarczy na te zamki. Jedynie musisz powtórzyć tak z trzy razy w ciągu tygodnia.
Będziesz miał spokój przez następny rok.
Będziesz miał spokój przez następny rok.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
Zamarza zamek w drzwiach
kup zwykły odmrażacz do zamków wd-40 też przy ujemnych temp moze lekko przymarzać
były http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=303319" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=471027" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=471027" onclick="window.open(this.href);return false;
Zamarza zamek w drzwiach
Tak wiem ale jestem w UK i tu nie maja czegos takiego jak odmrażacz do zamokow ;(
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Zamarza zamek w drzwiach
Kup jakikolwiek środek penetrująco-smarujący.Basss2 pisze:Tak wiem ale jestem w UK i tu nie maja czegos takiego jak odmrażacz do zamokow ;(
Jeżeli uda Ci się obrócić kluczykiem zamek w drzwiach to przy tej czynności psiknij w otwór na kluczyk.
Jeżeli nie ruszy/nie wejdzie to musisz podgrzać czymkolwiek i gdy tylko ruszysz to natychmiast psiknij w dziurkę - zabezpieczysz przez zamarzaniem gdyż tego typu środki wypychają wodę ze złożeń.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...