wentylator sie nie włańcza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
założyłem ostatnio nowy termostat bo popszedni właściciel go wyciągnał i po załozeniu nagle silnik zaczął mi sie grzać. temperaura wzrasta do 110 stopni. nie wiem co sie dzieje bo wentylator nawet sie nie załańcza. wie może ktos dlaczego tak sie dzieje.
- LoLs
- Forum Master
- Auto: bmw
- Kontakt:
może czujnik temperatury nie załącza wentylatora dlatego mógł być wyjęty termostat sprawdź czy wentylator działa na krótko
[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]
Re: wentylator sie nie włańcza
raz tylko sie na chilke włączyl a tak to nie. moze spróbować bezpośrednie wentylator podłączyć pod akumulator i zobaczyś czy pomożę
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wycągnij wtyczkę od czujnika termicznego jest ona na chłodnicy po prawej stronie są tam 3 piny zmostkuj 2 brązowy i czerwony i zobacz czy wentyle chodzą mostek na gruby kabel lub drucik a potem drugi czerwony wten sposób ominiesz czujnik termiczny i sprawdzisz wentylatory i ich zasilanie . A sprawdzałes węże wody do chłodnicy jesli dolny wąż od chłodnicy jest zimny przy 95 stopniach celsjusza to masz termostat do poprawienia lub wymiany.
termostat kupiłem nowy a wąż jest chłodny. moze sie jeszcze dobrze nie odpowietrzył bo wymieniałem od razy płyn
Re: wentylator sie nie włańcza
Panowie, ja mam tez problem z wentylatorami :/
mogłby ktoś mi powiedziec, ale na 100% czy we wtyczce czujnika z chłodnicy (są 3 piny) czy z 3 kombinacji jakie można zrobić 2 zalączaja wiatraki ?? tj, na pierwszy i drugi bieg ??
bo u mnie sprawa wygląda tak, że we wtyczce wiatraka działaja 2 biegi a we wtyczce czujnika w chłodnicy tylko ten szybszy :/ i do tego załącza się przy 102 stopniach :/
nie wiem gdzie szukać przyczyn ehh juz kupilem drugi sterownik a tu dalej lipa :/ niech ktoś potwierdzi ...
mogłby ktoś mi powiedziec, ale na 100% czy we wtyczce czujnika z chłodnicy (są 3 piny) czy z 3 kombinacji jakie można zrobić 2 zalączaja wiatraki ?? tj, na pierwszy i drugi bieg ??
bo u mnie sprawa wygląda tak, że we wtyczce wiatraka działaja 2 biegi a we wtyczce czujnika w chłodnicy tylko ten szybszy :/ i do tego załącza się przy 102 stopniach :/
nie wiem gdzie szukać przyczyn ehh juz kupilem drugi sterownik a tu dalej lipa :/ niech ktoś potwierdzi ...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie napisałeś czym jeździsz! To Po pierwsze.
Po drugie
jeśli o sterowniku wentylatorów pod zbiorniczkiem płynu wyrównawczego to drugi bieg włączysz zwierając styki we wtyczce dopiero po włączeniu zapłonu, bez zapłonu zadziała tylko pierwszy.
Po drugie
o czym piszeszlambert86 pisze:kupilem drugi sterownik
jeśli o sterowniku wentylatorów pod zbiorniczkiem płynu wyrównawczego to drugi bieg włączysz zwierając styki we wtyczce dopiero po włączeniu zapłonu, bez zapłonu zadziała tylko pierwszy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
posiadam mk4, nie wiem czy sprawa z załączaniem wygląda tak samo, ale chodzi mi o to ze nie wlacza mi się wolny bieg wentylatorów, a dopiero wieje przt 102 stopniach i na drugim biegu :/ i nie potrafię dojśc do ładu
sprawdzalem to w ten sposób " onclick="window.open(this.href);return false; i nie załacza się jeden bieg :/ proszę o pomoc gdzie w takim wypadku szukać przyczyn ??
sama wtyczka wentylatora odpala oba jego biegi także wentyl. na 100% sprawny
sama wtyczka wentylatora odpala oba jego biegi także wentyl. na 100% sprawny
- Paweł Marek
- V.I.P.
no widzisz powinieneś dołączyć się do tematu jakiegoś dotyczącego Mk4 pamiętam że były takie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.