Blokuje wszystkie koła - DYM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Oby to było to na razie nie mam jak sprawdzić bo mi złe przewody elastyczne sprzedali
Poskładałem wszystko wygląda na to że się nie blokuje ale mam inną dziwną przypadłość na nowym serwie przy wyłączonym silniku pedał hamulca mocno strzela w połowie drogi do podłogi jakby coś mu stało na drodze ,trzeba mocniej nacisnąć jest trzask i idzie dalej
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Blokuje wszystkie koła - DYM
Możliwe że długo leżało i musi się przetrzeć.archeolog pisze:Poskładałem wszystko wygląda na to że się nie blokuje ale mam inną dziwną przypadłość na nowym serwie przy wyłączonym silniku pedał hamulca mocno strzela w połowie drogi do podłogi jakby coś mu stało na drodze ,trzeba mocniej nacisnąć jest trzask i idzie dalej
Możliwe że coś wewnątrz serwa...
Ale zawsze możesz wrócić do poprzedniego z zachowaniem odpowiedniej długości popychacza.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
Miałem kiedyś taką sytuację w Ładzie Samarze. Wymieniłem tłoczki w pompie hamulcowej, bo przepuszczały. Ale, żeby jeszcze coś polepszyć wydłużyłem ten trzpień (była tam możliwość regulacji długości). Zalałem układ, odpowietrzyłem, odpaliłem i przejażdżka. Po 4 km czułem jak auto zaczyna zwalniać bez zdejmowania nogi z gazu. Wcisnąłem sprzęgło, auto zatrzymało się dużo szybciej niż kiedykolwiek. Wydedukowałem, że te wydłużenie trzpienia jest tego przyczyną. Odkręciłem pompę na drodze, skróciłem trzpień i problem się już nie powtórzył.
Idąc tym tokiem, u Ciebie może być ta sama przyczyna.
Idąc tym tokiem, u Ciebie może być ta sama przyczyna.
Jarek
Ale regulacja nie jest głupia choć to ostateczność mi teraz pedał bierz przy samej podłodze a sama skuteczność jest ok - bębny już klękają