Przednia poduszka silika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przednia poduszka silika
sa dwa rodzaje i czy zamiast tej metalowej można założyć taka jak w aukcji??
http://allegro.pl/poduszka-silnika-vw-g ... 56351.html" onclick="window.open(this.href);return false;
czy raczej sa inne łapy ? czym różnią się te dwie poduszki i po co VW to wprowadziło?
1.8 RP
http://allegro.pl/poduszka-silnika-vw-g ... 56351.html" onclick="window.open(this.href);return false;
czy raczej sa inne łapy ? czym różnią się te dwie poduszki i po co VW to wprowadziło?
1.8 RP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Przednia poduszka silika
kolego jak widzę nazwę
to mnie aż żal ściska. na poduszkach silnika nie oszczędzaj bo wydasz tylko kasę 2 razy. kup w aso i będziesz miał mniej zmartwieńHANS PRIES
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Przednia poduszka silika
caro86wlkp pisze:kolego jak widzę nazwęto mnie aż żal ściska. na poduszkach silnika nie oszczędzaj bo wydasz tylko kasę 2 razy. kup w aso i będziesz miał mniej zmartwieńHANS PRIES
a mi nie chodzi o firmę tylko rodzaj ze tak powiem poduchy
czy można zastąpić ta metalowa poduche ta z linku i na odwrót
czy tez łapa jest inna stosowana przy tych poduchach!
-
- Mały gagatek
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Krzychu161190 pisze:Kolego w VW poduchy są z normalizowane i pasują :)
czyli nie ma znaczenia ktory rodzaj założę? przy obu pisze ze pasuje do prawie wszystkich wersji silnikow
- Paweł Marek
- V.I.P.
Przednia poduszka silika
raf1al, poduszki olejowe zostały wprowadzone do mk2 od jakiegoś tam rocznika nie pamiętam jakiego, niezależnie od wersji silnikowej, absolutnie nie tylko do diesli tylko do wszystkich. Dzięki temu zmieniły się zalecenia co do wartości obrotów jałowych, które po wprowadzeniu poduch olejowych można było zmniejszyć a mimo to wibracje nie przenosiły się na budę. Więc nie zastanawiaj się kupuj olejową jest po prostu lepsza.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Paweł Marek pisze:raf1al, poduszki olejowe zostały wprowadzone do mk2 od jakiegoś tam rocznika nie pamiętam jakiego, niezależnie od wersji silnikowej, absolutnie nie tylko do diesli tylko do wszystkich. Dzięki temu zmieniły się zalecenia co do wartości obrotów jałowych, które po wprowadzeniu poduch olejowych można było zmniejszyć a mimo to wibracje nie przenosiły się na budę. Więc nie zastanawiaj się kupuj olejową jest po prostu lepsza.
No i trzeba było odrazu tak konkretnie pisac
a teraz jaka firmę najlepiej wziąć w rozsądnych pieniądzach!
- Paweł Marek
- V.I.P.
Przednia poduszka silika
Febi LEMFÖRDER Meyle. jakieś 8 dych
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Paweł Marek pisze:Febi LEMFÖRDER Meyle. jakieś 8 dych
no OK wiec jutro będę zamawiał ! dzieki wielikie
a łapa silnika w obu poduchach jest identyczna?
bo ta gumowa zdaje sie jak by wyższa ale to może takie złudzenie
- Paweł Marek
- V.I.P.
Przednia poduszka silika
wiesz co musze sie trochę wycofac, miałem jettę 1.8 z 84 roku i poduszke olejowa z przodu. Potem wyczytałem w instrukcji napraw to co napisałem o zmianie typów poduszek,
ale teraz zajrzałem do katalogu etka i tam faktycznie przewidziane sa olejowe do diesli i 16V, więc już sam nie wiem i inni muszą ci pomóc, pod kątem czy mocowanie pasuje czy nie. U mnie wyglądało to wszystko na oryginalne ale poduszka na olejowa mógł ktoś zmienić wczesniej
ale teraz zajrzałem do katalogu etka i tam faktycznie przewidziane sa olejowe do diesli i 16V, więc już sam nie wiem i inni muszą ci pomóc, pod kątem czy mocowanie pasuje czy nie. U mnie wyglądało to wszystko na oryginalne ale poduszka na olejowa mógł ktoś zmienić wczesniej
-
- Mały gagatek
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
czyli można założyć ta olejowa zamiast metalowej i nie będzie to miało wpływu na jazde czy tez bezpieczenstwoKrzychu161190 pisze:Ja miałem prędzej gumowa a teraz mam olejowa i gniazda są te same :):)
- Paweł Marek
- V.I.P.
Przednia poduszka silika
jesli kształtami niema róznicy to nie może być gorzej tylko lepiej w sensie przekazywania mniejszej ilości drgań na budę, bo ogólnie na bezpieczeństwo jakiż to może mieć wpływ, byle silnik nie urwał się.