Stuki powyżej 3tyś obr. VR6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam problem z moją vr6 jak w temacie stuka, tyrkocze po przekroczeniu 3tyś obr. na każdym biegu:( nie dawno była robiona głowica tz planowanie docieranie zworów nowe gumki prowadnice oraz zostały wymienione wszystkie szklanki.... sprzegło nowe (tarcza docisk i łożysko) nowy rozrząd łancuchy + slizgi i napinacze... Jeśli ma ktos jakis pomysł prosze o podpowiec:) jak sprawdzałem po sciągnięciu miski wał to na panewkach też nie było widac luzów;/
- OLI88
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
u mnie tak stukalo jak panewke łapalo
glosne to stukanie?
efekt koncowy mojego stukania byl taki
glosne to stukanie?
efekt koncowy mojego stukania byl taki
Własnie mi się coś podziało na ostro:( zaczło trzaskac ciśnienie oleju mi się oświeciło.... ściagłem go teraz do garazu i strasznie stuka tylko ze gdzies pod przepustnica od kanału czyli miski nie słychac zalatuje mi to na tuleje na tłoku:( nie wiem co z nim teraz zrobic głowicy już za bardzo nie moge sciagac bo była juz planowana pare razy... a niewiem czy dam rade wyciagnac tloki bez sciagania glowicy
ok temat prawie zamkniety;/ panewka na wale... mam małe pytanko czy trzeba robic szlif wału???? panewki niby sie przykleily do wału a obracało sie na korbie wał niby niema zadnych duzych rys jest gładki...
- Piotrek 2711
- Ma gadane
Trzeba ja robiłem tak samo po obróceniu panewki założyłem nominał i nic to niedało zaraz spowrotem sie obróciła i Ponoć od takiego walenia korbowodu trzeba go prostować bo sie rozklepuje. Lepiej dać wał i korby do regeneracji. Ja zaregeneracjie wału dałem 160 zeta z korbami i koszt nowych panewek uszczelniaczy na wał olej i filtry to ok 600 zł i oczywiście sam robie ale to w przypadku golfa 1.6 niewiem jakie beda w przypadku vr6 ale myśle że tak strasznie wieksze niebedą.
I LOVE MK3