Falujące obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Falujące obroty
Witam...mam owy problem. gdy silnik jest uruchomiony na luzie badź na biegu obroty strasznie falują...czasami nawet silnik gaśnie. Czego może to być przyczyna? Proszę o pomoc
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Falujące obroty
Kolego po pierwsze napisz jaki to silnik i w jakich momentach sie to robi czy na dworze jest wilgoć czy jak
Falujące obroty
silnik 1.3 benzyna gaz....robie sie to ciagle bez względów na warunki atmosferyczne i czy silnik jest zimny czy cieply.
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Falujące obroty
zacznij od wymiany palca kompułki świec i kabli lub poprostu je sprawdz w jakim są stanie
Falujące obroty
wszystko z nimi jest ok. znajomy powiedzial mi ze moze to być wina silnika krokowego. co o tym myslisz?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Falujące obroty
krzysjuri, napiszesz typ silnika , przynajmniej gaźnik czy wtrysk albo usuwam temat.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Falujące obroty
Falujące obroty są problemem który ciężko od ręki zdiagnozować, możesz wymieniać wszystko po kolei łącznie z silnikiem krokowym i dalej bedzie to samo. Najlepiej na początku poszukać ( posprawdzać ) podstawowe rzeczy np czy nie łapie gdzieś lewego powietrza. Walczyłem z tym problemem długo wymieniając po kolei części a okazało się że przewody z podciśnienia miałem źle powpinane.
Falujące obroty
Ja osobiście miałem coś takiego i u mnie powodem tego była zapchana przepustnica kolega miał to samo powiedziałem mu żeby przeczyścił przepustnice i też ma teraz wszystko w porządku więc może to to
..:: VW 4 ::..
- pancerniak665
- Użytkownik
Re: Falujące obroty
kolego a czy przypadkiem gdy masz taki objaw to masz włączone ogrzewanie i radio i inne pożeracze prądu? Ja mam coś takiego że przy włączonym nadmuchu radiu i jeszcze paru rzeczy to samochodem telepie także przczyną może być prąd.Wnastępny week zajmę się problemem to dam znać czy rzeszło
http://img831.imageshack.us/img831/96/abcd0007j.th.jpg
Falujące obroty
krzysjuri podepnij auto pod kompa i sprawdz błendy ,jeśli masz wtrysk to za zwyczaj pada czujnik poziomu przepustnicy co objiawia sie falowaniem obrotów .
Falujące obroty
witajcie.Jestem nowy na forum.Posiadam golfa Mk3 GTI 2.0 115KM.Auto mam od roku.Mam problem z obrotami. Kiedy autko się nagrzeje to obroty świrują od dołu do góry- nawet pod 4 tyś obr/min. Dzieje się tak po wyjęciu biegu na luz np na postoju. silnik gazuje, obroty chodzą samoczynnie, albo w dół że zdarzy się tak że silnik zgaśnie,albo wręcz odwrotnie,gdzie obroty wchodzą bardzo wysoko(potrafią się utrzymywać przez ok 30s przy 4 tyś). Zdarza się tak że auto się muli przy ruszaniu...obroty dochodzą tak do 1200 obr/min i jest zamułka gdzie po chwili wskakują normalnie do góry. Przepustnica była czyszczona, był robiony reset kompa. Auto jest zasilane gazem sekwencyjnym firmy STAG. Proszę o pomoc w ustaleniu usterki-przyczyny problemu. Mocno irytuje taka jazda:(. Pozdro
PREZES_46