witam
jestem tu nowy wiec jesli robie cos zle z gory przepraszam
wracajac do tematu otoz padl w moim golfiku silnik 1.6 benz (pn) i mam do dyspozycji jako podmiane tylko silnik 1,6 d. moze ktos zmienial mam kilka pytan...
1. jak moge sprawdzic oznaczenie silnika dysponujac tylko silnikiem??
2.czy czesci takie jak alternator kolektor, skrzynia( 020) beda pasowac??
3. czego jeszcze oprocz silnika bede potrzebowal?? (mam goly silnik)
i pytanie ostatnie ale dosc wazne pn mial nawet niezlego kopa jak jest w przypadku silnikow diesla w golfie?? odczuje duza roznice??
z gory dziekuje za odpowiedz;)
znalazlem podobny temat i pisze o przerobkach komory silnika o jakie przerobki chodzi??
zmiana silnika z pn na 1.6 d
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Pod 3cią świecą żarową na bloku silnika jest wybity symbolrafald11 pisze:jak moge sprawdzic oznaczenie silnika dysponujac tylko silnikiem??
Przykładowo-to jest silnik SB-najmocniejsza wersja silników 1,6 w dieslu
Altenator nie pasuje,chyba,że zmienisz jego przednią (mocującą) część,kolektor nie pasuje,skrzynia o20 pasuje,ale to zależy jakie ma przełożenia.rafald11 pisze:czy czesci takie jak alternator kolektor, skrzynia( 020) beda pasowac??
Podaj symbol skrzyni,jest od spodu przy krawędzi kibla sprzęgłowego.
Co rozumiesz prze "goły silnik"?rafald11 pisze:czego jeszcze oprocz silnika bede potrzebowal?? (mam goly silnik)
Ma pompę wtryskowąi inny osprzęt,czy tylko blok z głowicą?
Wszystko zależy jaki to silnik...zwykły diesel,czy TD...odczytaj jego symbol.rafald11 pisze:pn mial nawet niezlego kopa jak jest w przypadku silnikow diesla w golfie?? odczuje duza roznice??
silnik chyba jr jest bez rozrusznika, alternatora, kolektora, filtra oleju, chlodnica pasuje?? bo tez nie ma no i calej elektryki. generalnie jest to silnik wyjety z jety ktora poszla na zlom. a skrzynie mam 4s ale i 4t by sie chyba gdzies znalazla
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Z benzyniaka jest za mała.rafald11 pisze:chlodnica pasuje?
Można wymienić wiązkę silnikową lub tą przerobić.rafald11 pisze:no i calej elektryki.
Obie pasują,ale 4T jest lepsza-dłuższarafald11 pisze:skrzynie mam 4s ale i 4t