Witam.
Tydzień temu Golfik nagle przestał odpalać. Pierwsze podejrzenie padło na cewke co okazało się słuszne bo faktycznie stara cewka niedziałała ale...
Przy okazji postanowiłem wymienić kopułke, palec,świece i ciągle nic. Nie odpala. Od cewki nie wychodzi iskra a że cewka jest nowa to kolejny podejrzany to czujnik Halla. I stąd moje pytanie czy wymieniając cewke mogłem jakoś uszkodzić czujnik?
Odłączam wtyczke halla, stykam drucik z środkowym pinem i gdy przytykam go do masy to zamiast iskry jest bzyczenie. Co to oznacza? Powinna być iskra, tak?
Jest to mój pierwszy temat więc jeśli coś źle wstawiłem to prosze o wyrozumiałość
Golf 3, 1997r, 1.6, 75KM.
Czujnik Halla. Działa czy nie?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Czujnik Halla. Działa czy nie?
Mi się zdarzyło że co jakiś czas cewka paliła halla w aparacie zapłonowym, tym sposobem trzy aparaty zapłonowe poszły w diabły. Po wymianie cewki mam spokój, prawdopodobnie u ciebie zdarzyło się to samo.
-
- Nowicjusz
Re: Czujnik Halla. Działa czy nie?
Czyli jeszcze raz sprawdzić cewke?
A czy czujnik Halla wymienie bez problemu czy będe musiał kupić z całym aparatem zapłonowym?
I dlaczego tak ciężko dostać sam czujnik a po hurtowniach mają tylko z całym aparatem?
A czy czujnik Halla wymienie bez problemu czy będe musiał kupić z całym aparatem zapłonowym?
I dlaczego tak ciężko dostać sam czujnik a po hurtowniach mają tylko z całym aparatem?