problem z odpaleniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
problem z odpaleniem
Witam popełniłem błąd przy czyszczeniu masy otóż Wpadlem na pomysl ze wyczyszcze sobie mase silnika wiec zrobilem co trzeba odkrecilem mase wyczyscilem ladnie nasmarowalem smarem miedzianym i skrecilem okazalo sie ze zapomnialem wczeabiej wylaczyc stacyjke.... i teraz problem tego typu ze auto wgl nie chce chce odpalic zrobi pol obrotu rozrusznikiem i tak jak by sie blokował a pompapaliwa ciagle pracuje gdy stacyjka jest włączona. co mogłem zepsuć tym ze stacyjka była właczona podczas odkrecania i przykręcania masy?
- kret077744
- Forum Master
problem z odpaleniem
nic nie powinno sie stać że stacyjka była włączona. niepotrzebny ten smar. czyscisz powierzchnie i przykrecasz. może brakuje mu teraz masy i przez to słabo kręci, a przekaźnik od pompy wariuje. spróbuj wymyć to złącze co czyściłeś benzyne i skrecić. Pamietaj żeby wyczyszcić i klemy i do karoserii i z niej na silnik mase.
Mase masz jescze przy skrzynce bezpiczeników po lewej stronie. ją też warto czasem przeczyścić.
Mase masz jescze przy skrzynce bezpiczeników po lewej stronie. ją też warto czasem przeczyścić.
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
problem z odpaleniem
Oto co mi doradzili na elektrodzie'' Przykro mi, ale ubiłeś sterownik wtrysku. W cylindrach jest już tyle benzyny, że rozrusznik nie może przekręcić wałem (pracująca non stop pompa paliwa + otwarte wtryskiwacze)
Pozostaje wymiana sterownika oraz trzeba wykręcić świece i kręcić kluczem za śrubę wału tak, aby silnik "wypluł" paliwo'' więc jutro wymienie sterownik i sie okaże....
Pozostaje wymiana sterownika oraz trzeba wykręcić świece i kręcić kluczem za śrubę wału tak, aby silnik "wypluł" paliwo'' więc jutro wymienie sterownik i sie okaże....
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
problem z odpaleniem
więc wymiana sterownika nic nie dała masy sa dokładnie na czysto i sucho przykręcone
- Radzio0018
- Użytkownik
-
- Nowicjusz
problem z odpaleniem
robi pół obrotu wałem i zdycha jak by pradu nie było (akumulator dobrze naładowany klemy czyste masy też)
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
problem z odpaleniem
Witam, sprawa wyglada tak... sterownik wymieniony na taki sam identyczny masa sprawdziona + dodana nowa masa na bude i skrzynie iskra jest paliwo też a autko dalej nie odpala przyszedl elektryk popatrzał i rozłożył ręce... ktoś spotkał sie z takimm przypadkiem???...