Witam,
Wraz z przyjściem mrozów szyby elektryczne w moim golfie zaczęły świrować, tzn. czasem same wszystkie się opuszczały, mimo że samochód był zamknięty na parkingu. Po zapoznaniu się z wątkami o tej usterce, postanowiłem wymienić Moduł Komfortu.
Niestety kupiony moduł komfortu o tych samych numerach po podłączeniu nie otwiera mi tylnego bagażnika (mam wersje kombi) a po jakimś czasie od zamknięcia, zamek w drzwiach kierowcy otwiera się sam, na plus.. szyby się nie otwierają już same
Czy to że nie otwiera się tylna klapa (jakby dostawał za krótki sygnał) to jest wada tego sterownika, czy po prostu pochodzi on z innego modelu i trzeba go przeprogramować?
Drugie pytanie, czy każdy sterownik trzeba przeprogramować, czy jak kubie z wersji kombi, to będzie działać od razu po podłączeniu?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Moduł Komfortu - czy trzeba programować?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
może zamiast wymieniać komfort naprawiłbyś zamek?
komfort pochodzi z innej wersji nadwoziowej i bez grzebania w eepromie nic nie zrobisz
komfort pochodzi z innej wersji nadwoziowej i bez grzebania w eepromie nic nie zrobisz
Re: Moduł Komfortu - czy trzeba programować?
A czemu mam naprawić zamek jak na starym module (który niestety samoczynnie otwiera szyby) zamek i klapa działa?Qto pisze:może zamiast wymieniać komfort naprawiłbyś zamek?
Czy jeśli znajdę sterownik o tym samym numerze i z wersji kombi, to będzie wszystko działać?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Niekoniecznie wszystko...nie wiem jaki masz komfort - mogą być problemy z alarmem. Zamki, te które są sprawne, będą działały. Wszystko przy założeniu że nowy komfort nie będzie z anglika.
Re: Moduł Komfortu - czy trzeba programować?
Alarm mam dołożony, obecnie jeżdżę z wypiętym sterownikiem komfortu i tylko go podłączam jak muszę szyby otworzyć.. a centralny zamek działa z pilota bez zarzutu.Qto pisze:Niekoniecznie wszystko...nie wiem jaki masz komfort - mogą być problemy z alarmem. Zamki, te które są sprawne, będą działały. Wszystko przy założeniu że nowy komfort nie będzie z anglika.