Elektryczne szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Elektryczne szyby
Witam wszystkich. Dzisiaj gdy wracałem na szkolny parking okazało się że prawa szyba w moim golfiku jest całkowicie opuszczona w dół. Nie dało się jej podnieść. Dojechałem do domu z otwartą szybą i po zgaszeniu silnika udało się ją podnieść lecz samoczynnie się opuszczała. Tak mniej więcej po 2 cm co kilka sekund tak jak gdyby ktoś wciskał przycisk. Teraz jestem w takiej sytuacji, że z wnętrza pojazdu mogę tylko opuszczać szybę prawą i tylko zamykać lewą (ta szyba działa odwrotnie odkąd mam samochodzik). W autku mam też taką śmieszną rzecz, że mogę sterować szybami z zamka. I tu jest odwrotna sytuacja. Z zamka mogę szyby tylko zamykać. To znaczy zamykam szybę prawą i otwieram lewą. I tak w ten oto sposób mogę najpierw zamknąć kluczykiem szybę prawą a potem ze środka domykam lewą. W zimie to niby nie problem bo i tak szyb nie otwieram ale rozładowuje mi się akumlator. Wieczorem samochód ledwo zipiał. Proszę o jakąkolwiek pomoc. Gdzie mniej więcej szukać przyczyny. Dodam, że to golf 3 1994 el szyby, el lusterka. Z góry dziękuję i pozdrawiam.