Brak ładowania brak kontrolki po swapie 1.8T AUQ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Młody Golfiarz
- Vag Nysa
Panowie kolejne problemy po swapie z 1.6 AKL 98 r. Na 1.8T AUQ 03 rok. Nie mam ladowania po przekreceniu kluczyka na zaplon i po odpaleniu nie swieci kontrolka ladowania. Aku naladowane lekko do 12,3V odpalilem i na biegu jalowym 9.45V na aku po zgaszeniu spadlo do 11,3. Na skrzyni biegow byla 4 pinowa kostka od strony silnika z brazowo czerwonym, brazowym czarnym, zielono czarny i niebieski po moim starym 1.6 mam 3 pinowa kostke z identycznymi kablami oprocz brazowo czerwonego wiec on zostal nie podlaczony. Ma ktos jakies pomysly i od czego jest ten brazowo czerwony kabel
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
A na zapłonie kontrolka świeci?
Brazowo/czerwony to DFM
Brazowo/czerwony to DFM
- Młody Golfiarz
- Vag Nysa
- Qto
- _
- Kontakt:
No to badają ciągłość kabelka od alternatora do licznika
...w tej czteropinowej wtyczce jest to pin nr2
...w tej czteropinowej wtyczce jest to pin nr2
- Młody Golfiarz
- Vag Nysa
Do alternatora masa dochodzi na tym grubym czarnym kablu wartosc taka sama jak na aku. Z alteranatora masa wychodzi z tej 2 pinowej kostki i ona wychodzi na niebiski kabel w kostce 4 pinowej na skrzyni biegow Za ta kostka rowniez jest wartos jak na aku mimo to kontrolka sie nie pali. Puściłem na ten kabel mase prosto z aku i kontrolka na zaplonie sie pali. Ktos ma pomysl czemu tylko kontrolka jest jak puszcze dodatkowa mase
EDIT
Dodam że jak na tyn grubym czarnym kablu jest 12,30V to po wyjsciu z alternatora 11,70 czyli przez alternator jest spadek jakis 0.6V to nie za duzo ?
EDIT
Dodam że jak na tyn grubym czarnym kablu jest 12,30V to po wyjsciu z alternatora 11,70 czyli przez alternator jest spadek jakis 0.6V to nie za duzo ?
Ostatnio zmieniony czw lip 07, 2016 14:11 przez Młody Golfiarz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Kontakt:
alternator masę ma z mocowania...kabel łączący alternator z aku to zdecydowanie kabel plusowyMłody Golfiarz pisze:Do alternatora masa dochodzi na tym grubym czarnym kablu wartosc taka sama jak na aku.
tej części nie będę komentował bo nie wiem czy też nie pomyliłeś plusa z masą...Młody Golfiarz pisze:Z alteranatora masa wychodzi z tej 2 pinowej kostki i ona wychodzi na niebiski kabel w kostce 4 pinowej na skrzyni biegow Za ta kostka rowniez jest wartos jak na aku mimo to kontrolka sie nie pali. Puściłem na ten kabel mase prosto z aku i kontrolka na zaplonie sie pali. Ktos ma pomysl czemu tylko kontrolka jest jak puszcze dodatkowa mase
Sprawdź dokładnie gdzie co i kiedy (na niebieskim kabelku sygnał zmienia się kiedy alternator ładuje) jest...
- Młody Golfiarz
- Vag Nysa
Dobra kurde Qto miałeś racje nie wiem jakim cudem kabel od alternatora B+ znalazł sie na minusowej klemie dobra ladowanie na aku mam 14V z groszami pomijam fakt ze kontrolki nie ma dzieki za pomoc