Dobry wieczór
Na wstępie chciałam powiedzieć, że jestem tu nowa i trochę szukałam na forum odpowiedzi na nurtujący mnie problem, dlatego - jeśli się powtarzam - z góry przepraszam
Chciałam się Was zapytać, co może się dziać w moim golfie i czy jest jakiś sposób na to, żeby to naprawić...
W momencie, kiedy bezpiecznik od zapalniczki jest włożony, działa zapalniczka, światło wewnętrzne samochodu, szyberdach oraz centralny zamek. Niestety po kilku minutach samochód sam się otwiera, a przednie szyby (elektryczne) opuszczają się...
Kiedy wyjmę bezpiecznik od zapalniczki, wtedy wyżej wymienione rzeczy nie działają, natomiast zaczynają działać przednie szyby.
Brat naczytał się, że jest to spowodowane modułem komfortu (cokolwiek dla mnie, dziewczyny, to znaczy ).
Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale kilka dni temu odebrałam samochód z warsztatu, gdzie wymieniany był podnośnik przedniej lewej szyby - linki były bardzo zniszczone i szyba nie chciała się do końca opuścić, a potem całkowicie podnieść.
Z niecierpliwością czekam na jakieś porady
Pozdrawiam i życzę dobrej nocy
Moduł komfortu - golf III (1995 r.)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Moduł komfortu - golf III (1995 r.)
najprawdopodobniej przyczyna tkwi w jednym w zamków przednich drzwi (są tam mikrostyki, że jak przekręcasz kluczyk do otwierania i przytrzymasz to opuszcza szyby) lub w mikrostyku z tyłu bębenka w tylnej klapie (ta sama zasada działania) lub przerwane/przetarte przewody w przelotce między tylną klapą a nadwoziem (odpiąć i obejrzeć) lub przerwane/przetarte przewody w przelotce drzwi kierowcy lub pasażera. Szukanie przyczyny zacznij od sprawdzenia tych przelotek
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5