Słabo świecąca lampa.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Przemek19840
Nowicjusz
Nowicjusz

Słabo świecąca lampa.

Post autor: Przemek19840 » sob maja 21, 2016 19:08

Witam, mam problem z prawą lampą.
Zacznę od początku. Miałem stłuczkę uszkodzeniu uległ zderzak, błotnik lampa była cała i świeciła idealnie. Przyszedł czas na wymianę uszkodzonych części. Popełniłem głupi uczniowski błąd zostawiłem przewody luzem i podczas wjeżdżania do garażu niestety wkręciło mi je w pasek klinowy. Uszkodzone przewody, przetarte lub zerwane wymieniłem, zlutowałem wszystko do kupy i tu zaczynają się schody. Jeśli żarówka od postojowych świeci ładnie i jasno to po przekręceniu kluczyka i włączeniu świateł mijania obie żarówki przygasają i święci bardzo słabo na pomarańczowo wręcz. Sprawdziłem wszystkie połączenia czy nie ma przetarć na przewodach sprawdziłem napięcie na kostce i jest 0.67 w czyli chyba o wiele za mało. Dodam że lewa lampa świeci bez żadnych zastrzeżeń.
Bardzo bym prosił o pomoc co może być tego przyczyną z góry dziękuję za pomoc.

W załączniku jest fotografia jak to wygląda.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Słabo świecąca lampa.

Post autor: Qto » ndz maja 22, 2016 15:28

lipa z kablami... daj masę na krótko i zobacz czy się poprawi - jak tak, to trzeba dać nową masę...jak nie to kable plusowe trzeba także wymienić/naprawić

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”