Przednie szyby nie zamykają się całkowicie.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam! Szukałem szukałem i nic. Mam MK4 4 drzwiowy Comfortline 2001. Elektryka szyb fabryczna, moduł komfortu itd. Przednie szyby mają przyciski dwustopniowe. Po naciśnięciu max w dół obie idą same do końca na dół. Jednak ta opcja nie działa przy ich zamykaniu. Pierwszy poziom w przyciskach jest w ogóle nie aktywny. Dopiero drugi zamyka szyby, ale trzeba trzymać przycisk aż do całkowitego zamknięcia szyb. Czy jest opcja zamykania szyb całkowicie bez trzymania przycisku czy w MK4 tak to nie działa?
Kwestia tzw zaprogramowania szyb. Opuść całkowicie szyby i zamknij je trzymając przycisk do końca bez przerwania. Po tym powinny normalnie chodzić.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6275086" onclick="window.open(this.href);return false; <---- Mój Borat
Czasem też nawalają same przyciski. Trzeba rozebrać wtedy moduł i pogrubić przyciski w miejscu, gdzie stykają się z gumą zwierającą. Np klejem cyjanoakrylowym.
Sposób "na zaprogramowanie" nie działa. W ten sposób zadziałała mi tylko szyba pasażera. Podejrzewam, że w tym momencie podejrzany jest przycisk szyby kierowcy. Postaram się go naprawić lub trzeba będzie kupić cały moduł sterowania szybami (na allegro za 59zł). Dzięki za pomoc.