Jakaś wtyczka

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Eart
Nowicjusz
Nowicjusz

Jakaś wtyczka

Post autor: Eart » pt lis 13, 2015 14:46

Witam! Szukałem podobnego tematu lecz nie znalazłem nic co by mi pomogło. Więc napiszę swój 1 post :)
Otóż od jakiegoś czasu na desce rozdzielczej mojego szerszenia VW Golf 2 1.3 kat 1991 nie działa wskaźnik temperatury silnika.
Nie rusza się z miejsca.
W sumie mnie to nie rusza bo mam walnięty termostat a chłodnica jest z innego auta (większa niż powinna) i raczej nie grzeje się nawet do 1/4-tej tego co musi. Ale skuszony możliwością pogrzebania przy samochodzie znalazłem oto takie kabelki i kosteczkę (zdjęcie). Oczywiście z kostką wpiętą czy nie wpiętą auto odpala i jeździ jak zawsze.
(warto nadmienić że przy dużym obciążeniu jak np. włączę wentylator na max, zacznę hamować i mam włączone światła to obroty maleją i czasami sobie je reguluje pedałem gazu co by panewki nie obraził się na mnie)
Szukalem po internetach i może to nosić nawzę w stylu "wtyczka, złącze" jakiegoś układu sterującego? ale konkretów brak. Teraz pytanie jak te kabelki ogarnąc jak kupie nowa kostkę ale myśle żę sobie poradzę. Zatem pytanie, czy ktoś wie jak ta część sie nazywa ta wtyczka zasrana?

http://zapodaj.net/f4a3f897ad3de.bmp.html

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Jakaś wtyczka

Post autor: grg474 » sob lis 14, 2015 21:30

do czego jest wpinana ta wtyczka, na niej masz numer jeśli taką chcesz dokupić - zrób lepszą fotkę, zeby więcej elementów było widać a w szczególności do czego ją wpinasz

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”