Jaki czujnik ESP ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki czujnik ESP ?
Volkswagen - Golf IV - 2001r. 1.9 TDI 90KM
Witam ! Mam taki problem podczas normalnej jazdy po prostej drodze nagle zapala się lampka ESP i gwałtownie blokuje jedno koło. Na razie w celu bezpieczeństwa wyłączam ten czujnik i ESP nie działa ale przynajmniej nie blokuje mi kół. Sprawdzałem błędy w ABS i pokazuje takie 01542 - czujnik kąta skrętu (G202) zwarcie obwodu do innego zaworu. Chcę wymienić ten czujnik a mój ma takie oznaczenie 1J 907 657 B lecz nie wiem czy czujnik który chcę kupić z demontażu musi być z takiego samego pojazdu jak mój, czy może być z innego z grupy wv w których montowane były czujniki o tym samym oznaczeniu i czym one oprócz mocowania mogą się różnić oraz jaki mogą mieć wpływ na zachowanie się pojazdu ?
Witam ! Mam taki problem podczas normalnej jazdy po prostej drodze nagle zapala się lampka ESP i gwałtownie blokuje jedno koło. Na razie w celu bezpieczeństwa wyłączam ten czujnik i ESP nie działa ale przynajmniej nie blokuje mi kół. Sprawdzałem błędy w ABS i pokazuje takie 01542 - czujnik kąta skrętu (G202) zwarcie obwodu do innego zaworu. Chcę wymienić ten czujnik a mój ma takie oznaczenie 1J 907 657 B lecz nie wiem czy czujnik który chcę kupić z demontażu musi być z takiego samego pojazdu jak mój, czy może być z innego z grupy wv w których montowane były czujniki o tym samym oznaczeniu i czym one oprócz mocowania mogą się różnić oraz jaki mogą mieć wpływ na zachowanie się pojazdu ?
Re: Jaki czujnik ESP ?
Drodzy forumowicze ten temat stary jak świat wv .Czy nikt z tych których dotknął ten problem a go skutecznie rozwiązali i mają w tym temacie rozeznanie.
Nie morze Mi pomóc , czy muszę metodą prób i błędów kupując drogie czujniki uporać się z problemem ? liczę na Waszą pomoc i wyrozumienie ponieważ jestem
laikiem w sprawach elektryki a i kasy brak a bezpiecznie jezdzić się chce.
Nie morze Mi pomóc , czy muszę metodą prób i błędów kupując drogie czujniki uporać się z problemem ? liczę na Waszą pomoc i wyrozumienie ponieważ jestem
laikiem w sprawach elektryki a i kasy brak a bezpiecznie jezdzić się chce.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jaki czujnik ESP ?
Bora, Golf, Beetle... szukaj czujnika z takim samym oznaczeniem, zdaje się że w roku modelowym 2002 był zmieniony ten czujnik - u Ciebie jest nowszy. Różnic nie znam.
Jaki czujnik ESP ?
Dzięki Qto za pomoc już coś wiem więcej, może ktoś jeszcze wie coś więcej w tym temacie !
Jaki czujnik ESP ?
Po wymianie czujnika chyba będziesz musiał na nowo zrobić kodowanie sterownika. Ja po wymianie w passacie musiałem tak zrobić a w golfie to chyba to samo.
Jaki czujnik ESP ?
Mam V-scan WAG 5053 ITS lecz nie mam go zbyt dobrze opanowanego , bo niema szczegółowej instrukcji i nie wiem czy kodowanie za pomocą niego jest możliwe.