Naprawa centralnego zamka.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

bosiu94
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bosiu94 » wt cze 30, 2015 01:48

Witam.

Od jakiegoś czasu niemiłosiernie męczę się z centralnym zamkiem w moim golfie. Na początku zaznaczam, że nie jest to oryginalna konstrukcja, a dodatkowo założony autoalarm wraz z centralnym zamkiem. Zostało to zrobione przez poprzedniego właściciela auta.

Problem polega na tym, że raz na jakiś czas to drzwi się nie domykały, to w przypadku otwierania auta z pilota od razu się zamykały.
Magiczny moment nadszedł wtedy, gdy po milionowej próbie otworzenia bagażnika, usunąłem stamtąd siłownik centralnego i zamontowałem normalną wkładkę, ponieważ poprzednia była popsuta.

Potem siłowniki w drzwiach działały wtedy, gdy im się podobało.

Teraz sytuacja wygląda tak, że:

- gdy drzwi od pasażera są otwarte, normalnie jestem w stanie otworzyć oraz zamknąć drzwi od kierowcy.
- gdy drzwi od pasażera są zamknięte, wszystko muszę robić z kluczyka.

Zaznaczam tutaj, że drzwi od pasażera również muszę zamknąć z kluczyka/przez naciśnięcie przycisku.

Zastanawiam się, bo być może jest to tylko siłownik w drzwiach pasażera do wymiany, bo być może otwieranie drzwi kierowcy zależy od stanu drzwi pasażera.

Pozdrawiam. :)

Dodam jeszcze, że centralny jest tylko z pilota, z kluczyka otwieram tylko jedne drzwi.

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » wt cze 30, 2015 06:50

bosiu94 pisze:Teraz sytuacja wygląda tak, że:

- gdy drzwi od pasażera są otwarte, normalnie jestem w stanie otworzyć oraz zamknąć drzwi od kierowcy.
wskazuje to na przetarte przewody w przelotce pomiedzy drzwiami a nadwoziem

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

bosiu94
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bosiu94 » wt cze 30, 2015 13:00

bosiu94 napisał(a):
Teraz sytuacja wygląda tak, że:

wskazuje to na przetarte przewody w przelotce pomiedzy drzwiami a nadwoziem
czyli po prostu mogę mieć gdzieś zwarcie w drzwiach pasażera?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”