Witam,
Wiem, że na powyższy temat jest mnóstwo postów, którą część przeczytałem. Wyczytałem, że zazwyczaj odpowiedzialne są: czujnik świateł STOP i czujnik bodajże cieczy chłodzącej. Ale nie o tym mowa.
Chciałbym się dowiedzieć czy w sprawnym samochodzie kontrolki po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon powinny się świecić czy zgasnąć po chwili (jeśli wszystko jest sprawne). Pytam się, bo u mnie gasły po chwili. Teraz gasną dopiero po uruchomieniu silnika. Chyba nie powinno tak być, skoro wcześniej było inaczej.
Kontrolki - EPC + ENGINE CHECK
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Denerwowanie się to mszczenie się na własnym zdrowiu za głupotę innych
-
- Mały gagatek
hmm....Qto pisze:EPC gaśnie po odpaleniu... nie wiem jak check, ale pewnie też.
Dałbym głowę uciąć, że miałem wcześniej inaczej, tzn. wszystko gasło przed odpaleniem silnika.
Zobaczymy, czas pokaże. Przypatrzę się temu dokładniej. Qto jesteś pewien w 100% ?
Check gaśnie po odpaleniu silnika. Ale spotkałem się z jakąś inną marką , gdzie po naprawie i skasowaniu błędu gasł mi na samym zapłonie, lecz w VW gaśnie po odpaleniu. Tutaj przykład: https://www.youtube.com/watch?v=JswljYEFO_o
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
-
- Mały gagatek
Re: Kontrolki - EPC + ENGINE CHECK
Qto pisze:EPC gaśnie po odpaleniu... nie wiem jak check, ale pewnie też.
Macie racje co do EPC. Sprawdziłem w instrukcji. Engine Check najprawdopodobniej też się tak zachowuje.kamil1555 pisze:Check gaśnie po odpaleniu silnika. Ale spotkałem się z jakąś inną marką , gdzie po naprawie i skasowaniu błędu gasł mi na samym zapłonie, lecz w VW gaśnie po odpaleniu. Tutaj przykład: https://www.youtube.com/watch?v=JswljYEFO_o

Dzięki za zainteresowanie.