Witam,
Mam poważny problem z moim golfem MK5 1.9 TDI 105 ps. 2006 rok, a mianowicie w ciągu godziny-dwóch potrafi rozładować cały akumlator,
Nie ważne czy auto otwarte czy zamknięte...Gdzieś musi być zwarcie, sprawdzałem wszystkie bezpieczniki pod maską jak i w kabinie, odpinałem dzwi(3d),klape a nawet komputer,wspomaganie, wentylatory chłodnicy, rozrusznik alternator odpinałem po kolei kable idące na skrzynkę pod maską i dopiero jak odepne zasilający to spada pobór, nie mam już pomysłu ... Motor odpala chodzi, ładowanie 14,4 V a wystarczy ze zgaszę kwestia godziny i akumlator wyssany.. aku mam nowe, w innym aucie śmiga bez problemu..Pomocy !!!
Ucieka prąd 1.9 TDI 105
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
Ucieka prąd 1.9 TDI 105
zdejm kleme minus,weź miernik ustaw na ampery,kable miernika też przepnij na ampery,wepnij jeden do klemy drugi do słupka aku zobacz jaki jest pobór,wyjmuj bezpieczniki i patrz czy spadnie pobór
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Ucieka prąd 1.9 TDI 105
Jak się okazało, w nagrzewnicy znajduję się grzałka elektryczna o mocy ok 1000W ( do szybszego dogrzewania wnętrza w niskich temperaturach) Która działała na zwarciu i ciągnęła 14 A, została wykodowana odłączona i wszystko śmiga
Joker 1.6 AEE i GTI 2.0 2E
Ucieka prąd 1.9 TDI 105
kotikgolf, nagrzewnica z dodatkową wtyczką czy tylko grube kable zasilające? Jak z wtyczką czyli po CAN spróbuj ją naprawić zgodnie z poradą z zaprzyjaźnionego forum, jeśli nie ma wtyczki - zwarł się przekaźnik odpowiedzialny za tą grzałkę
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Ucieka prąd 1.9 TDI 105
kotikgolf lepiej tą dogrzewaczkę naprawcie lub wymiencie, bo jak zrobi się zimno to w aucie zacznie robić się ciepło po 15km...