kolunio21 pisze:Jakoś to będę musiał rozwiązać żeby przełożyć gniazdo palnika bo one dosyć spore jest. W jednej lampie mam ta wtyczkę na 4 piny w drugiej nie ma tej wtyczki :/ ale mam jeszcze do dyspozycji otwory po wtyczkach oryginalnych przetwornic moze tam uda sie cos zrobić. No chyba ze przetwornica zakryje to wtedy lipa.
Jeśli w prawej lampie nie masz otworu na wtyczkę 4-pinową tzn., że jest to lampa AL (nowszego typu).
Miejsce jako takie jest, trzeba jedynie wyciąć otwór (swego czasu wycinałem ten plastik właśnie pod wtyczkę 4-pinową).
Jesli chodzi o otwory po wtyczkach przetwornic (te na dekielkach) to raczej bym z nimi nie kombinował, bo dekielki są ze sztywnego plastiku i przy obróbce pękają i się kruszą.
Poza tym te otwory są zdecydowanie za małe na wtyczkę żarnika, więc trzeba byłoby je mocno rozwiercać, a szkoda, bo będzie to kolejne miejsce, którym może się dostawać wilgoć.
kolunio21 pisze:A jeszcze tak zapytam miałeś do czynienia z jakimiś hidami? Moze to na początek by zalozyl ? Tylko jakie żeby nie zaklucalo instalacji, radia itp ? Mogl byś cos polecić ? Czy to poprostu loteria jest ?
Z HIDami to jest loteria. O ile 90% tańszych przetwornic w większości sieje o tyle z droższymi też nie jest łatwo, bo trafi Ci się zestaw, gdzie jedna jest w porządku, a druga sieje, więc też nie jest słodko.
A do xenonów w MK4 wrzucałem zarówno przetwornice te duże przetwornice jak i SLIMy i też było z nimi ciekawie, bo w jednym samochodzie siały, po montażu w innym była cisza.
Tak więc raczej szedłbym w coś markowego, bo jednak są lepiej wykonane, wytrzymalsze i większe prawdopodobieństwo braku zakłóceń.